Informatie rechter zijkolom voorpagina.

Informatie

De OBA voorpagina dient dus als een virtuele etalage maar kan ook beschouwd worden als een gemeenschappelijke plek waar bloggers elkaar makkelijk kunnen vinden.

OBA biedt drie fora aan waar bloggers informatie kunnen vinden en (technische) ervaringen kunnen uitwisselen met betrekking tot het bloggen op WordPress, Blogspot of op een eigen domein.

Daarnaast informeert OBA over ontwikkelingen, zoals storingen, op weblog platformen waarop de deelnemende bloggers actief zijn.

Antwoorden op veelgestelde vragen kunnen gevonden worden in de FAQ bibliotheek die OBA onderhoudt.

Voor wie precies wil weten wat OBA wel, maar vooral ook niet, is wordt verwezen naar de rubriek “Over OBA” die je bovenaan de voorpagina kunt vinden.


Fora

Op de fora kun je ( elkaar) vragen stellen, problemen beschrijven en reacties en tips geven.

Een vraag en/of onderwerp kun je indienen door een mailtje te sturen met de vraag/onderwerp en een korte beschrijving via dit formulier

De beheerder zal deze plaatsen op het desbetreffende forum

Indien je een vraag stelt en er komt vanuit de gebruikers niet binnen één week een bruikbaar antwoord dan zal de beheerder een antwoord formuleren en plaatsen. Daarna wordt het topic gesloten.

Indien een vraag vaker terug komt zal de vraag en het bijbehorende antwoord worden opgenomen onder de FAQ’s.

Spelregel : Alleen on-topic reageren

Moderatie: Alle niet on topic reacties zullen verwijderd worden.


Voorpagina

OBA moet daarvoor informatie met behulp van RSS feeds ophalen van de weblogs van alle deelnemers. Het hangt echter van de instellingen van ieder weblog (platform) af of die informatie ook daadwerkelijk opgehaald kan – en mag – worden. Hieronder volgen enkele richtlijnen.

Eigen domein

OBA deelnemers die een weblog op een eigen domein hebben worden verwezen naar de publicatie FAQ ugrade PuSHPress plugin

Plaatje bij een publicatie

Voor deelnemers bloggend bij WordPress of Blogspot en mensen met een eigen domein of Weblog op basis van WordPress die graag een plaatje op de voorpagina willen laten zien maar dat nog niet hebben wordt de bijdrage Hoe krijg ik een plaatje bij mijn publicatie op OBA? aangeraden.

Samenvatting van een publicatie

Het nieuwe systeem maakt – als er geen zelfgemaakt uittreksel beschikbaar is – een samenvatting van twee regels als er na iedere regel tekst in een publicatie een harde return wordt gegeven (zoals dat bijvoorbeeld met gedichten het geval is). In het andere geval wordt de tekst na 350 lettertekens afgekapt. Als er alleen een foto in een publicatie staat zal de samenvatting op de OBA voorpagina bestaan uit enkele puntjes.

Heb je een uittreksel van jouw publicatie geschreven, dan zullen daarvan de eerste 350 lettertekens op de voorpagina getoond worden.

Een publicatie moet een titel en inhoud – tekst en/of afbeelding(en) – hebben, anders wordt deze (nog) niet op de voorpagina getoond. In dat geval zal het systeem wachten op een update die wel voldoet aan de voorwaarden. Eventueel aanwezige HTML-code zal automatisch verwijderd worden uit een samenvatting.

Tip: Controleer voordat je op de publicatieknop drukt of jouw bijdrage voldoet aan jouw eigen én de hierboven gestelde voorwaarden. De voorbeeld/preview knop zit er namelijk niet voor niets: met een vroegtijdige en/of onvolledige publicatie doe je immers jezelf en de bezoekers van OBA tekort.

Comments are closed.

Met dank aan:

Jezzebel vormgeving header en het logo Knutselsmurf technische ondersteuning Donateurs

Steun OBA

Wil je doneren?

Stuur een e-mail en je krijgt de informatie die je daarvoor nodig hebt, direct op je scherm.

DISCLAIMER

De eigenaar van dit blog is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de bijdragen van de deelnemers aan dit blog. Naar klachtenregeling.