Nieuwe leden.

De laatste tijd voeg ik de nieuwe leden toe. Als Ina me niet voor is, wat ook weleens voorkomt.
Het lukt niet altijd. Soms krijgen we een aanmelding, maar dan geeft het aspirant-lid een niet-bestaand e-mail adres op. Dan komt de bevestigingsmail niet aan en dan gebeurt er verder niks.
Soms meldt zich een nieuw lid aan en die geeft dan niet op waar zijn blog staat. OBA is geen link-dump, dus dan houdt de relatie ook op.
Toen we OBA gestart zijn, waren de nieuwe leden vooral bloggers die verhuisd waren naar wordpress.com. Lekker makkelijk voor ons, want wordpress.com houdt zich aan allerlei technische afspraken waar wij goed mee uit de voeten kunnen.
Meestal hebben die leden ook een avatar, want Gravatar is onderdeel van wordpress.com
De laatste tijd is de situatie anders. Steeds meer leden hebben een eigen domein en soms gebruiken ze ook software die we niet kennen.
Dan moet ik een beetje puzzelen. Geen avatar geeft een lelijke voorpagina, dus ik heb ooit een plugin geschreven voor OBA waarmee we van elk plaatje een avatar voor een gebruiker konden maken. Als het maar vierkant is. Op de meeste blogs staat wel een plaatje dat representatief is voor de gebruiker, en dat plak ik dan met Gimp ( open source tekenpakket à la Photoshop ) op een vierkante achtergrond.
Wat we in ieder geval nodig hebben, is de rss-feed met de ( samenvatting van ) nieuwe posts.
Er zijn aspirant-leden die zo’n ding niet hebben. Elk CMS kan zo’n feed produceren, maar je kan hem meestal uitschakelen, bijvoorbeel omdat je vreest dat snelle jongens er met je content vandoor gaan.
RSS is dus het minimum, maar in het ideale geval ondersteunt een blog ook het PuSH protocol. WordPress.com doet dat. Blogspot.com doet het op papier ook, maar in de praktijk saboteren ze het.
PuSH zorgt er voor dat OBA op het moment van publicatie een seintje krijgt.
Dan halen we meteen het nieuwe blog op, proberen er een plaatje bij te vinden, en abonneren ons op de comment-feed.
Zo kunnen we ook laten zien hoeveel reacties je blog krijgt.

De inhoud van de blogs is heel variabel. Het ligt er maar aan waar mensen over willen schrijven. Over zichzelf, over iets wat ze bijzonder maakt of over iets waar ze zich druk om maken. Je schijnt geld te kunnen verdienen met bloggen over producten, maar dan moet je wel een heel invloedrijke blogger zijn.
We kijken natuurlijk altijd even waar het over gaat, voor we een nieuw blog toevoegen. Er zijn grenzen.
Soms word ik nog verrast door een nieuw blog.
Bijvoorbeeld door een blog van een op het oog onopvallende vrouw van mijn leeftijd die….
basgitaar speelt :-)

Reacties
4 reacties op “Nieuwe leden.”
 1. Anja zegt:

  Dankjewel voor het toevoegen!! Tja, dat is zo iets daar kon ik ook wel eens over bloggen. Heel veel muzikanten zijn onopvallend. De ruige rocker of knappe deerne met gitaar bestaan maar dat is ook een muziekindustrie ding. Daardoor lijkt het misschien of dat de enige zijn. Maar goed, iedereen zou een basgitaar moeten hebben. Heel goed ding voor je zelfvertrouwen. Ik worstel nog een beetje met het toevoegen van jullie logo maar komt vast goed. Ik hoop dat meer mensen me gaan lezen via dit platform.

 2. @ Anja:
  Ik heb zelf laatst een fanblogje geschreven over Pixies bassiste Kim Deal. Vandaar dat ik even met mijn ogen knipperde. Er zijn meer leden die muziek maken. Eentje had laatst zelfs een Youtube video van zichzelf gepost. Het was mijn smaak niet, maar originaliteit is altijd ++

 3. Anja zegt:

  @ knutsel-admin:
  Ik zag de reactie nu pas. De naam zegt me iets. Er zijn al aardig wat vrouwelijke bassisten. Eigenlijk wel typisch dat juist rock en pop muziek qua instrumentalisten zo lang een mannen ding was. Zangeressen was natuurlijk een uitzondering.
  @ Fred van der Wal, eeltige vingers en sterke klauwen….moet je hebben. Korte nagels aan wijs en ringvinger van de rechterhand ook al.

 4. Robert zegt:

  Dag knutsel-admin,

  Het lukt maar niet om mij aan te melden. Weliswaar verschijnt de melding om te reageren op een email ter bevestiging. Maar, ook al wacht je tot je een ons weegt. Geen email te bekennen (ook niet in de spam-box). Heel vreemd dat evenmin wordt gereageerd op verzoeken om opheldering hierover. De enige contactmogelijkheid die openstaat gaat via een webformulier. Ondanks meerdere contactpogingen in de afgelopen weken blijft het angstvallig stil. Mogelijk is de haperende techniek hier debet aan. Misschien kunt u hierover opheldering geven. Mogelijk de oorzaak verhelpen die deze miscommunicatie veroorzaakt. Benieuwd naar uw bevindingen.

  Met vriendelijke groet,

Reageer

Met dank aan:

Jezzebel vormgeving header en het logo Knutselsmurf technische ondersteuning Donateurs

Steun OBA

Wil je doneren?

Stuur een e-mail en je krijgt de informatie die je daarvoor nodig hebt, direct op je scherm.

DISCLAIMER

De eigenaar van dit blog is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de bijdragen van de deelnemers aan dit blog. Naar klachtenregeling.