Migratie Weblog.nl : The continuing story….met laatste updates

 

 

 Wat eraan vooraf ging

 

en wat daaraan weer vooraf ging

 


” We gingen online, we waren online en dat hebben we weer terug moeten draaien. De verwijzing naar de weblogs deed niet wat het moet doen. ” :

twitterde @webstreepjelog.

 en plaatste een nieuw bericht op hun helpdesk.

 

De eerste stappen zijn gezet, maar…

Coen
plaatst dit op Aug-31 16:48

Beste weblogger,

Als je later vandaag je e-mail krijgt en kunt inloggen op het beheer van Weblog.nl zijn de eerste stappen gezet. Maar een belangrijke stap moeten wij daarna nog zetten. Alle afbeeldingen op jouw weblog zullen in eerste instantie ontbreken. Schrik hier niet van en pas niets aan in de HTML van je oude berichten. De afbeeldingen en mediabestanden die op de servers van Typepad opgeslagen zijn (geldt niet voor diensten als Flickr en Photobucket) worden ingeladen nadat alle weblogs live zijn.

Alle afbeeldingen die ingeladen moeten worden zijn op dit moment niet beschikbaar omdat Typepad deze heeft afgeschermd. Daarom moeten wij deze via een andere weg ophalen en importeren. Hoe lang dit gaat duren is op dit moment niet duidelijk. We kunnen en willen daar dan ook geen enkele toezeggingen over doen. Uiteraard houden we jullie wel op de hoogte van de voortgang.

Je kunt wel afbeeldingen toevoegen aan je nieuwe berichten.

Groet,

Coen


 

Update 1:

Update 1 september 2011

Het importeren van alle weblogs verloopt minder snel dan wij voorzien hadden. In de komende uren wordt er veel extra servercapaciteit bij gezet om alles sneller te laten verlopen. Je kunt op dit moment de nieuwe homepage zien en het zal je zijn opgevallen dat deze nog wijzigt. Door de onvoorziene problemen hebben wij moeten schuiven in de planning en worden deze onderdelen nu aangepast en bijgewerkt. 

Bron  


 

UPDATE 2:

Extra servercapaciteit

Coen
plaatst dit op Sep-01 22:38

De weblogs worden op dit moment geïmporteerd. Heb je een e-mail ontvangen en kan je inloggen, dan kun je bij de ‘Weblog opties’ snel je lay-out, kleuren, kopfoto en achtergrond aanpassen. Het kan zijn dat je een e-mail hebt ontvangen, maar niet kan inloggen. Dit probleem is bekend en daar wordt aangewerkt. Zodra het opgelost is, laten we het hier weten.

Nog geen e-mail. Wat nu?

Een groot aantal van jullie heeft nog geen e-mail ontvangen. Het importeren gaan namelijk langzamer dan verwacht. Om dit proces sneller te laten verlopen zetten wij heel veel extra servercapacititeit in. Ook daar wordt dus aan gewerkt. In de tussentijd worden de homepage en vertalingen aangepast. Deze werkzaamheden hebben we door de onvoorziene omstandigheden en de daarbij behorende prioriteiten naar voren moeten schuiven.

We zijn dus nog steeds met man en macht aan het werk om ook jouw blog zo snel mogelijk live te krijgen.  

Groet,
Coen  

 Bron

 


UPDATE 3 : 2 september 0:00 uur:

Hier en daar zijn wat verklaringen te lezen:

Op facebook:

Web-log.nl zegt: 

Hoi Joke, alle voorbereidingen die wij getroffen hebben met betrekking tot het ophalen en verwerken van alle data zijn helaas voor niets geweest. De testexport waarop alle migratiescripts gebaseerd zijn bevatte geen foutieve data. De uiteindelijk volledige export bevatte dit wel, hierdoor moest dit opnieuw.

35 minuten geleden

 UPDATE 4 : 01:00 uur:

Op facebook:

Web-log.nl zegt:

Hoi Anton, het is geen zwijgen omdat het moet maar omdat er veel te doen is. Typepad heeft overigens de afbeeldingen vrijgegeven. Wij halen die in een andere import binnen.

49 minuten geleden ·

UPDATE 5 : 2 september 18: 20 uur
via twitter:
webstreepjelog Weblog.nl 

 
We blijven capaciteit toevoegen om import sneller te laten verlopen. Dat is onze eerste en enige prioriteit op dit moment!

UPDATE 6 : 3 september 13:02

Status update

Coen
plaatst dit op Sep-03 13:02

Op dit moment zijn 88% van de weblogberichten in de database geladen. Het bijvoegen van extra servercapaciteit heeft ertoe geleid dat wij nu een progressie van 5% (19.000 – 20.000 weblogs) per dag kunnen maken. Wat op dit moment inhoud dat wij maandag aan het einde van de dag gereed zijn met deze import. Het live gaan en het versturen van de e-mails loopt daar op achter.

Voor de webloggers die al een e-mail hebben gehad en zich afvragen waar hun reacties en een deel van de berichten zijn? Alles wat na 24 mei aan berichten is toegevoegd en alle reacties zitten in een apart bestand. Dit zullen wij direct gaan inladen als het huidige klaar is. Ook zal opgevallen zijn dat er een banner boven aan in het weblog staat en dat er maar één kolom is. De banner wordt door een kleine fout op de verkeerde pagina getoond. Wij passen dit aan. De kolommen zijn straks eenvoudig in te stellen in het beheer. Daar kun je onder weblog opties snel de lay-out, kleuren, kopfoto en afmetingen wijzigen. Dit is de tweede optie in het menu van het beheer. 

De Nederlandse vertaling is nog niet 100% live gezet, maar staat wel klaar en dus zullen de Engelse termen die je nog tegenkomt snel verdwijnen.

bron 


UPDATE 7 : 5 september

via twitter:

@webstreepjelog
Weblog.nl
Import van de weblogs nu rond de 96%, import van alle mediabestanden rond de 45%. Wij blijven doorwerken tot het klaar is!
bron

 


UPDATE 8 6 september 10:45   Via twitter:

webstreepjelog Weblog.nl 

  
Alle berichten zijn in de database geladen. Nu worden de reacties toegevoegd.

 

UPDATE 9: 7 september 01:00 uur

via twitter:

 

De export met reacties bevat eveneens veel inconsistente data. Herkennen hiervan is vandaag gedaan.
 

UPDATE 10  van de helpdesk van weblog

Update 7 sept.

Coen
plaatst dit op Sep-07 18:35

Beste Webloggers,

De reacties worden steeds heftiger en persoonlijker, evenals de vraag wanneer de blogs nu eindelijk live staan. En dat is niet leuk, maar begrijpelijk. We proberen jullie zo optimaal mogelijk te informeren, maar doordat we mede afhankelijk zijn van derden, is dit niet eenvoudig. Op het moment dat we iets concreets kunnen melden, doen we dat direct. Ook wij willen niets liever dan blogs die live staan. Daarom hierbij weer een update.

Wat is nu de status?

 • De grote import (alle berichten tot en met 24 mei 2011) is klaar.
 • De delta import (alle berichten inclusief reacties na 24 mei 2011) is nog niet klaar. Dit bestand moet nogmaals gecontroleerd worden op foutieve data. Die data is essentieel en moet worden herkend, opgezocht en aangepast. Dit duurt lang, omdat het deels handwerk is.
 • De import van alle afbeeldingen loopt, maar verloopt traag. Het kan zo zijn dat jouw weblog live staat zonder afbeeldingen, berichten en reacties. Schrik niet! Deze informatie komt mee met de delta import.

Wanneer jouw blog live staat kunnen we dus helaas nog steeds niet zeggen. Dat is afhankelijk van het verloop van bovenstaande stappen.

Bevestigingsmail ontvangen

In de bevestigingsmail staat jouw nieuwe wachtwoord. Het oude wachtwoord is niet meer te gebruiken en het gegeven wachtwoord kun je na het inloggen eenvoudig aanpassen. Kies hierbij voor een zo veilig mogelijk wachtwoord van minimaal 6 tekens en gebruik cijfers en tekens als @#%&$. Het spreekt voor zich, maar deel deze met niemand. Ook als je met meerdere personen aan één weblog werkt, geef deze persoon dan zelf toegang tot je weblog onder gebruikers. Is je e-mailadres bij ons niet bekend? Maak dan één ticket aan op deze pagina.

Volgende update is vrijdag 9 september om 16:00 uur

De volgende update ontvangen jullie van ons a.s. vrijdag. We hebben ervoor gekozen om op dit tijdstip  met een nieuwe update te komen, zodat jij exact weet wanneer je weer een update van ons kan verwachten.

Groet,

Coen


 UPDATE 11 : 9 september
 

Update 9 september

Coen
plaatst dit op Sep-09 15:51

Op dit moment zijn er 160.000 blogs ‘klaar gezet’. Dat wil zeggen dat ze zijn gemigreerd naar de nieuwe omgeving, maar dat ze nog niet live staan. De blogs gaan pas live wanneer alle 390.000 blogs zijn gemigreerd naar de nieuwe omgeving. 

Waarom staan die 160.000 blogs niet live?

Op het moment dat we nu al een aantal blogs live zetten, gaan bloggers uiteraard content toevoegen. Op die manier wordt er servercapaciteit in beslag genomen. En die servercapaciteit hebben we nou net heel hard nodig voor het live zetten van alle blogs. Vandaar dat we alle blogs in één keer live zetten.

Geen concrete datum

Vanwege de onverwachte situaties en het feit dat we vrijwel elk blog met de hand moeten controleren, kunnen we niet exact aangeven wanneer jouw blog live staat. Wij zouden graag willen dat het anders was en dat we jullie een concrete datum konden melden.  Door zorgvuldig alle blogs te controleren en ze in één keer live te zetten, zorgen we ervoor dat de blogs goed overkomen.

De volgende update ontvangen jullie maandag 12  september om 12:00  uur.

Groet,

Coen

bron


 

Web-log.nl toch nog niet online

Laatste update:  9 september 2011 17:08info
AMSTERDAM – Web-log.nl zal niet zoals eerder gemeld de bijna 400.000 weblogs nog deze week live zetten. Het blogplatform kampt al ruim twee weken met migratieproblemen waardoor alle weblogs offline zijn.

Sanoma Media, de uitgever van Web-log.nl en tevens moederbedrijf van NU.nl, bevestigt vrijdag dat de weblogs nog offline zijn. Maandag liet de productmanager van Web-log nog weten dat alles voor het eind van de week beschikbaar zou zijn. De pagina’s gingen ruim twee weken geleden offline om het blogplatform te migreren naar nieuwe software. Dit nadat Typepad het contract met Web-log vorig jaar stopzette. De nieuwe website Weblog.nl zal werken met WordPress. 

Update

Omdat data door Typepad verkeerd werd aangeleverd liep de migratie vertraging op. Eigenlijk zou het proces maximaal 48 uur duren. Vrijdag werd bekend dat Weblog.nl ook deze week nog niet live zal gaan. De gebruikers hebben om 16.00 uur een update gekregen over de gang van zaken. Een prognose kan Sanoma echter niet geven.

Corrupte data

“We zijn aan het controleren of alle data klopt en we willen voorkomen dat we onder druk geforceerd gaan publiceren. Hoe lang het gaat duren is niet bekend”, aldus een woordvoerder van Sanoma.  Omdat het hoofdbestand met data van Typepad 5 procent corrupte data bevatte moest handmatig gecontroleerd worden of de data wel met de blog klopte omdat er niet automatisch een koppeling plaatsvond.

Grote data

Bovendien moeten foto’s en video’s per blog worden opgehaald en worden toegevoegd aan de gegevens van een gebruiker. Dit betreft grote data en dat duurt lang om in te laden, zo blijkt uit de mail naar de bloggers. Ook de migratie van het Typepad-formaat naar het WordPress-formaat duurt langer dan verwacht. De conversie bevat zo veel data dat de import langzamer gaat dan in de testfase. De servercapaciteit is daarom verdubbeld, maar moet dan alsnog gecontroleerd worden vanwege de eerder aangeleverde corrupte data.

bron


 

UPDATE 12 : 12 september 

 

Update – 12 september

Coen
plaatst dit op Sep-12 12:06

Dit weekend is er wederom een groot aantal blogs gemigreerd naar de nieuwe omgeving. 

Hoeveel blogs er exact ‘klaar gezet’ zijn, kunnen we helaas op dit moment niet zeggen. Wij wachten op informatie uit Amerika. Zodra er meer bekend is, melden we dat hier.

De volgende update ontvangen jullie dinsdag 13  september om 16:00  uur.

Groet,
Coen

bron

 


 UPDATE  13 :

Update – 13 september

Coen
plaatst dit op Sep-13 17:04

Alle 390.000 blogs staan ‘klaar’. En zoals je misschien gemerkt hebt, staat een overgroot deel van de weblogs ook al online. Dat is dus goed nieuws.

Wel online, niet inloggen

Het kan zijn dat je jouw blog online ziet staan, maar dat je niet kunt inloggen. Dat klopt. We hebben de weblogs namelijk online gezet, om goed te kunnen zien wat er goed gaat en niet. Zo kunnen we een extra controle uitvoeren op mogelijke fouten.

Zoals je misschien zult begrijpen is het op dit moment heel hectisch achter de schermen. Deze update wordt dan ook z.s.m. aangevuld met nieuwe informatie.

Groet,

Coen

bron


UPDATE 14

Update – 15 september

Coen
plaatst dit op Sep-15 17:47

Gisteravond om 20:00 uur kregen wij van onze hostingpartij in Amerika het signaal dat alle blogs klaar stonden voor livegang. Ook kon het DNS (routing van het verkeer op het weblog.nl domein) omgezet worden waardoor een van de grootste webdata migraties in Nederland ooit afgerond zou zijn en alle blogs weer live zouden zijn.

Helaas was de vreugde van korte duur: meteen na livegang van de blogs werd Weblog.nl onbereikbaar en liepen we wederom tegen meerdere onvoorziene (hardware- en software) problemen aan. Zo zijn er connectieproblemen tussen verschillende databases waardoor blogs onbereikbaar werden en ontstonden er onverwachte loops. Op dit moment heeft de technische partij een deel van de oorzaak achterhaald en opgelost maar zijn helaas nog niet alle problemen opgelost. We weten op dit moment niet exact wat er aan de hand is en wachten op een reactie en actie van onze Amerikaanse leverancier.

Naar Amerika
Wel willen we laten weten dat onze IT-mensen dag en nacht werken en alles in het werk stellen om de blogs live te brengen. Ons technisch team vertrekt binnenkort naar Amerika om de Amerikaanse partner te ondersteunen en de druk optimaal te houden. Waarom? Het blijkt lastig om van een afstand invloed uit te oefenen en we willen er uiteraard bovenop zitten. 

Data is niet verloren
Het databestand is nog steeds intact, dus dat is niet verloren gegaan. Daarover dus geen zorgen.

Het spijt ons dat wij geen beter nieuws kunnen brengen. De volgende update ontvangen jullie 16 september om 16:00 uur. Mochten we eerder informatie hebben, dan laten we jullie dat direct weten. 

Groet,
Coen

bron


 

UPDATE 15

Update – 16 september

Coen
plaatst dit op Sep-16 16:48

Op dit moment zijn er helaas geen nieuwe ontwikkelingen te melden.  

De volgende update volgt op maandag 19 september om 12:00 uur. Zodra we eerder nieuwe informatie hebben, melden we dat hier.  

Antwoorden op de meest voorkomende vragen: 

1)   Hoe lang duurt het nog?

Dat kunnen wij helaas niet zeggen. Via onze updates op de site en social media houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

2)   Er komen blogs online. Waarom de mijne niet?

Op dit moment komen de weblogs afwisselend online en offline. Als jouw weblog niet online staat, zegt dat niet per definitie dat er problemen zijn met jouw weblog.

3)   Ik heb geen mail gehad en kan niet inloggen?

Dat kan kloppen. Omdat er nog problemen zijn, versturen we nu geen e-mails

4)   Mijn blog is weg, maar kan ik wel een nieuwe registreren?

Nee, de registratie van nieuwe weblogs is op dit moment niet mogelijk. De registratiepagina is wel te zien, maar aanvragen worden niet beantwoord.

5)   Mijn lay-out is geruïneerd. Gaan jullie dit herstellen?

Zoals aangekondigd bij de start van de migratie kunnen lay-outs en designs niet mee worden gemigreerd. Op dit moment zijn de layouts niet aan te passen.  Zodra dat mogelijk is, informeren wij jou.

Fijn weekend.

Coen 

bron


UPDATE 16

Update – 20 september

Coen
plaatst dit op Sep-20 16:59

Beste webloggers,

De datamigratie is afgerond en dat betekent dat vrijwel alle weblogs live staan. Enkele weblogs – 13.695 om precies te zijn – geven nog problemen en staan niet live. Van deze blogs zijn de e-mailadressen niet bekend.

Meld problemen en help ons

Op dit moment zijn we de bugs aan het oplossen. Om een goed beeld te krijgen van alles wat nog aandacht nodig heeft hebben we jouw hulp nodig. Mis jij jouw weblog of de berichten op je weblog, mail dit dan naar de Weblog Helpdesk via helpdesk@web-log.nl (vermeld duidelijk om welk weblog het gaat). Deze informatie is heel belangrijk voor ons, omdat we dan precies kunnen zien waar het nog niet goed gaat. Ook horen we het graag als je tegen andere problemen aanloopt. Dus meld dit bij ons, dan kunnen we daar direct actie op ondernemen. Het ontbreken van afbeeldingen is bekend, dus dat hoef je niet te melden. De ontbrekende afbeeldingen worden bij Typepad opgehaald en toegevoegd.

E-mail

Heb je een e-mail ontvangen, dan kan je aan de slag met jouw weblog. Niet alle gebruikers hebben een mail ontvangen. Er staan nog een groot aantal mail klaar om verzonden te worden. Het verzenden van de mail hebben wij opzettelijk stopgezet om de database minder te belasten.  Morgen worden er weer e-mails verzonden.

Kun je dan inloggen kijk dan hier hoe je je design snel weer kunt bijwerken: 

Groet,

Coen


UPDATE 17

Update – 23 september

Coen
plaatst dit op Sep-23 14:25

Afbeeldingen

De afgelopen 24 uur hebben wij nog ruim 40.000 ontbrekende afbeeldingen opgehaald bij Typepad. Er komt nog bijna 60.000 afbeeldingen aan, maar deze waren in het Typepad systeem afgeschermd door een wachtwoord. Wij verwachten deze in het komende weekend binnen te halen en in de loop van volgende week bij te plaatsen in de weblogs.

Bugs oplossen

Met dank aan jullie informatie hebben wij een uitgebreide inventarisatie kunnen maken van de onderdelen die ontbreken. Daarvoor wordt gezocht naar een oplossing die dit voor iedereen oplost. Waarom deze berichten ontbreken in je weblog kunnen wij nu niet zeggen. We hebben daardoor op dit moment ontzettend veel tickets open staan en werken er hard aan om deze te beantwoorden. Wij groeperen alle tickets met dezelfde problemen en zullen deze beantwoorden als dit probleem is opgelost. Wij merken dat enkelen meerdere tickets met dezelfde vraag aanmaken, dit werkt vertragend. 

E-mails

Het WordPress systeem verstuurt constant e-mails met daarin nieuwe wachtwoorden. Omdat het systeemmails zijn worden deze binnen de capaciteit van het systeem verstuurd. We hebben daar op dit moment geen directe invloed op en kunnen ook niet zien hoe de mailque eruit ziet en wanneer jij je e-mail zult ontvangen.

UPDATE 18

Update – 26 september

Coen
plaatst dit op Sep-26 16:16

Beste webloggers,

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een aantal uitdagingen die van essentieel belang zijn. Zoals velen van jullie bij ons gemeld hebben, geeft hun weblog een blanco pagina weer. Dit komt voor uit een probleem met caching. De software die dat nu afhandeld kan duidelijk niet omgaan met het grote aantal weblogs en vertoont in bij grofweg de helft van de weblogs problemen. Met het installeren van speciaal voor Weblog.nl aangepaste software zal dit probleem verholpen zijn. Bij de test van gisteren vertoonde deze software nog enkele bugs die opgelost moeten worden voordat wij deze kunnen gebruiken.

Ontbrekende berichten en afbeeldingen
Op dit moment een belangrijk onderdeel waar hard aan gewerkt wordt. We ondervinden veel problemen bij het ophalen en toevoegen van de afbeeldingen. Pogingen van Typepad om dit te versnellen en te verbeteren leiden helaas niet tot het gewenste resultaat. Dit betekent dat wij via het http:// protocol één voor één de afbeeldingen op moeten halen en toe moeten voegen aan het juiste weblog. Dit is als handmatig downloaden, maar dan geautomatiseerd. 

Wel berichten/geen berichten
Veel tickets beschrijven dat je weblog wel berichten en het andere moment geen berichten bevat. We snappen dat dat een erg onzeker gevoel geeft. Dit is echter een gevolg van de werkzaamheden aan de inrichting van de databases en is dus geen reden voor ongerustheid.

Alle weblogs en berichten gaven een dermate belasting op de database servers dat de software hiervan zich niet staande kon houden. Er wordt nu hard gewerkt aan het scheiden van deze database in meerdere databases als oplossing voor dit probleem. Met uiteindelijk het bijkomende voordeel dat alles sneller zal werken en laden.

Het systeem is op dit moment de grootste zelfstandige WordPress installatie ter wereld. Wat merk jij hiervan? Door de manier waarop het systeem technisch is ingericht kunnen wij zeer snel updates doorvoeren, functionaliteiten toevoegen en verbeteren. Dit moet ertoe leiden dat wij na deze moeizame fase goede service kunnen bieden op onze dienst.

Met vriendelijke groet,

Coen

bron


 

UPDATE 19

Update – 28 september

Coen
plaatst dit op Sep-28 17:54

Beste Webloggers,

In de update van 26-9 gaf ik aan dat er gewerkt wordt aan een update van de database. Deze werkzaamheden vinden op dit moment nog plaats. Het aanpassen gaat op een langzamer tempo dan gewenst. De implementatie van de plugin die de caching afhandelt en het verzenden van de inloggegevens zijn beide afhankelijk van de database.

Importeren van media bestanden.

Dit proces is meerdere malen herhaald en middels verschillende logbestanden hebben wij getracht alle mediabestanden op te halen. Helaas ondervinden wij daarin nog één belangrijk probleem. Ruim 48.000 afbeeldingen zijn afgeschermd met wachtwoorden op de servers van Typepad. Wij proberen nu Typepad deze wachtwoorden op te laten heffen zodat wij deze afbeeldingen kunnen toevoegen aan de weblogs.

Stap voor stap.

Iedere dag maken wij stappen om de dienst waar jij lang graag gebruik van hebt gemaakt terug te brengen. Wat wij doen is niet makkelijk en is niet klein. In de vorige update plaatste ik de regel over de grootste zelfstandige WordPress Multi Site installatie. De manier waarop Weblog.nl wordt opgebouwd is uniek in zijn soort. Waar andere grote WordPress diensten (WordPress.com, edublogs.com) hun systemen uit een veelvoud van kleinere installaties heeft opgebouwd is Weblog.nl één grote en zeer krachtige installatie. Waarom? Het heeft vele voordelen waarvan snel kunnen reageren op bugs, updaten van het systeem, optimalisatie en toevoegen van nieuwe functionaliteiten de belangrijkste zijn.

Waar wij naar streven is een duidelijke dienst waarin de techniek zo voor jou is ingesteld dat jij je geen zorgen hoeft te maken over zoekmachines, laadsnelheden en dergelijke.

De stappen die wij nu maken zijn met name op het gebied van onderdelen die je aan de voorzijde niet ziet, maar wel buitengewoon essentieel zijn.  Samen met jou als gebruiker willen wij na deze turbulente fase (let op: deze is nog niet afgelopen) de volgende stappen maken.  

Gebruik maken van Weblog.nl

Als je op dit moment je inlog gegevens gehad hebt en je kunt inloggen op je dashboard dan zul je gemerkt hebben dat met de name de speciaal ontwikkelde onderdelen nog niet feilloos werken. Dit is bekend en wij zullen na het afronden van de aanpassingen aan de technische basis deze één voor één oplossen. De speciaal ontwikkelde onderdelen zijn met name de site opties. Deze zijn er om design mogelijkheden  gelijkend aan Typepad toe te voegen aan de WordPress omgeving.

Als je vragen hebt over de basis functies zoals het plaatsen van berichten, uploaden van foto’s en toevoegen van links. Kijk dan in de uitgebreide kennisbank en typ de kernwoorden van je vraag in de zoekbalk in: Kennisbank

Gravatar avatars

Voor de avatars maken wij gebruik van Gravatar. Dit een door het moederbedrijf van WordPress beheerde dienst. Om een profielafbeelding bij je berichten en reacties te krijgen kun je hier de registratie doorlopen. Bij je reacties en avatar van je weblog  wordt aan de hand van je e-mailadres herkend of jij het bent. Na registratie werkt het vanzelf.

Met vriendelijke groet,

Coen

bron


 

UPDATE 20

 

Beste Weblogger,

Ik merk dat er enkele vragen zijn die wij veel krijgen. Deze zijn in een eerder stadium als eens beantwoord, maar het is nuttig om deze nogmaal te beantwoorden.

Ben ik nu alle data van mijn weblog kwijt?

Nee, wij hebben van ieder weblog een volledige export. Deze staan op meerdere locaties opgeslagen. 

Wat is er met mijn design gebeurd?

Het overgaan van Typepad naar WordPress brengt met zich mee dat geen van de designs werken binnen het WordPress systeem. Informatie uit de zijmenu’s is niet beschikbaar om mee te verhuizen. Wij zullen designs en thema’s blijven toevoegen in de toekomst, heb je hier wensen of ideeën voor plaats deze dan in de suggesties.

Komt het ooit nog goed?

Ja. Alle tegenslagen, uitdagingen en de vele uren maken dit een zware klus voor iedereen. Wij zullen er alles aan doen om alle weblogs compleet online te krijgen.

Onderhoudsmodus

Wij gaan volledig in de onderhoudsmodus om de nog resterende mediabestanden op te halen. Helaas is Typepad niet in staat ons al jullie plaatjes, foto’s, bestanden, videos en geluidsbestanden aan te leveren. Wij zijn al 5 weken bestand voor bestand alles aan het downloaden, maar dat is niet genoeg. Omdat Typepad vanaf morgen alles van Web-log.nl van hun servers wil gaan verwijderen trekken wij nog één keer alles uit de kast. 

Omdat zij niet in een keer alles offline kunnen halen, laten wij dit proces lopen totdat wij alles hebben. Dit zijn ruim 48.000 afbeeldingen en andere bestanden. Ik verwacht dat wij daar  rond de 24 uur voor nodig hebben.

 

Met vriendelijke groet,

Coen

bron


UPDATE 21

Update – 4 oktober

Coen
plaatst dit op Okt-04 16:36

Beste Weblogger,

De dagen blijven doortikken en nog zijn wij niet klaar met deze migratie.  Op dit moment wordt er gewerkt aan het bijwerken van de database. Dit gaat vele malen langzamer dan verwacht.

Hieronder antwoord op vragen die ons veel gesteld worden:

Q: Hoe lang gaat het nog duren voordat ik weer probleemloos kan loggen?

A: We zouden zeer graag een definitieve datum willen geven, maar zijn daar om de volgende redenen niet toe in staat:

a)      De zaken die wij tegenkomen en moeten oplossen zijn zeer verschillend en niet gemakkelijk. Het doorvoeren van wijzigingen kost daarbij vanwege het grote aantal weblogs tijd.

b)      We hebben eerder strakke verwachtingen afgegeven en geen enkele daarvan gehaald. Zolang er geen zekerheid is qua eindtijd/datum zullen wij deze niet vermelden. Wij doen alles binnen dat binnen ons vermogen ligt.

 

Q: Waarom zijn alle weblogs online maar die van mij nog niet?

A: Wij hebben de weblogs die online staan nodig om de techniek goed werkend te krijgen. Waarom? Doordat Typepad niet wilde meewerken aan een gefaseerde migratie konden wij niet gaandeweg het gedrag van onze servers monitoren en stapsgewijs bijsturen. Nu hebben wij dat moeten doen met het live zetten van zoveel mogelijk weblogs en het steeds monitoren en bijsturen (vandaar 503 errors en andere foutmeldingen).

 

Q: Maar mijn weblog is een witte pagina, waarom sta ik niet online? Ben ik alles kwijt?

A: Nee. Je bent je weblog niet kwijt. De problemen die nu nog spelen, en gaandeweg opgelost worden, zorgen voor dat blanco scherm. Alle tickets met dit probleem zijn gegroepeerd in de Helpdesk en wij laten je het direct weten als dit is opgelost.

 

Q: Waarom heb ik nog steeds geen mail ontvangen?

A: Deze is nog niet verzonden. Wij hebben de verzending opnieuw aangezet. Heb je de e-mail wel al gehad en kun je al inloggen? Negeer deze dan

 

Q: Als ik mijn gegevens heb en ik log in blijk ik geen rechten te hebben, wat is dat?

A: Alle weblogs zijn een onderdeel van www.weblog.nl. Bij het inloggen denkt het systeem dat je niet op je eigen maar op het weblog van www.weblog probeert in te loggen. Hier heb je inderdaad geen rechten voor. Hiervoor zullen wij een andere routing moeten instellen.

Op het scherm dat je dan te zien krijgt staat ook een link (onderin links) naar je eigen dashboard. Als je hierop klikt kom je daar terecht.

 

Q: Waar blijven de statistieken?

A: Statistieken worden toegevoegd als het systeem stabiel is en alle weblogs live zijn. De oude statistieken zullen later worden bijgeplaatst in een apart overzicht.  

 

Q: Ik heb al meerdere tickets aangemaakt en krijg maar geen antwoord!

A: Controleer de spam/ongewenst map van je e-mailadres. Wij beantwoorden ieder ticket. Soms hebben wij niet het antwoord waar je op hoopt, maar wij beantwoorden deze met het beste antwoord dat wij hebben. Alle problemen zijn gegroepeerd en wij antwoorden al deze tickets als een probleem is opgelost.

 

Q: Jullie hebben alle export bestanden. Kunnen jullie mijn exportbestand opsturen?

A: Nee, dat doen wij nu niet. Deze bestanden zijn in de eerste plaats niet correct en compleet (afbeeldingen ontbreken volledig). Daarnaast kost het veel tijd deze op basis van het blogID (serie cijfers) op te zoeken. Deze tijd hebben wij hard nodig.

Wachten levert je een exportbestand inclusief al je afbeeldingen en exclusief een groot aantal codefouten dat wij eruit gehaald hebben.

 

Q: Zo lang offline! Hoe gaat Weblog.nl dat compenseren?

A: Wij hebben meerdere ideeën voor compensatie en zullen bekend maken wat wij gaan doen als dit geregeld is. Denk hierbij aan compensatie die bijdraagt aan je weblog. Heb jij suggesties?Plaats deze hier.

 

Tot slot

De migratie en hoe deze verloopt is niet zoals wij gepland en voorbereid hadden. Wij kunnen nu niets anders doen dan hard werken om iets goeds neer te zetten en onze excuses aanbieden.  Deze fase is erg zwaar voor ons allemaal en wij kijken uit naar het moment dat dit achter de rug is.

 

Met vriendelijke groet,

Coen

bron


 UPDATE 22

Update – 10 oktober

Coen
plaatst dit op Okt-10 17:46

Beste Weblogger,

Er zijn aan de achterkant enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. De werkzaamheden aan de database en het verwijderen van de instabiele album plugin zijn klaar. Hier zul je op dit moment aan de voorzijde nog niets van merken, maar dit is van groot belang voor het systeem. 

De implementatie van de plugin die ervoor zorgt dat je weblog getoond wordt snel laadt zal deze week plaats vinden. Er zijn nog enkele fouten gevonden die moeten worden opgelost voordat de plugin actief kan worden. 

Op basis van alles wat jij bij ons gemeld hebt via de helpdesk worden nu de weblogs nagelopen op ontbrekende berichte, reacties e.d. Er wordt gekeken wat de de weblogs gemeenschappelijk hebben qua ontbrekende onderdelen en hoe wij deze toe moeten voegen. Bij dezen wil ik je daarvoor bedanken.

Met vriendelijke groet,

Coen

bron


UPDATE 23 

Update – 14 oktober

Coen
plaatst dit op Okt-14 17:42

Beste Webloggers,

We zijn nu ruim zeven weken offline. We realiseren ons dat dit voor jullie heel erg vervelend is. Zeker omdat ook nu nog geen harde uitspraken kunnen doen over het moment waarop alle blogs weer volledig online zullen zijn.

Weblog en haar moederbedrijf Sanoma Media zijn achter de schermen met een groot team dag en nacht bezig om de problemen die ontstaan zijn bij de migratie van de blogs op te lossen. Dit is, zoals jullie inmiddels gemerkt hebben, een zeer complex en helaas moeilijk voorspelbaar gebleken proces.

Een aantal zaken zijn wel duidelijk:

-          Weblog gaat door.

-          Alle data, dus al jouw berichten, zijn nog aanwezig.

-          De technische problemen zijn geïnventariseerd en het team weet wat er voor nodig is om deze op te lossen. Helaas kost dit meer tijd dan door alle partijen voorzien.

Ondanks dat dit voor jou niet direct zichtbaar is, is er de afgelopen week veel gebeurd. De technische details zal ik je besparen, maar er wordt duidelijk progressie gemaakt.

Het enige wat we op dit moment kunnen doen is nogmaals onze excuses aan bieden en met man en macht zorgen dat Weblog zo snel mogelijk weer “up and running” is. We doen er alles aan!

Goed weekend,

Coen

bron

 


 UPDATE 25

Update – 31 oktober

Coen
plaatst dit op Okt-31 14:38

Beste Weblogger,

Zoals je hebt begrepen is de migratie naar Weblog.nl niet goed verlopen en dat trekken wij ons als Sanoma Media erg aan. Na een hectische periode met veel technische problemen kunnen wij melden dat op dit moment bijna alle weblogs gemigreerd zijn. Alle berichten, reacties en afbeeldingen zijn dus ook bij ons aanwezig, maar een deel wordt niet of nog niet juist getoond. Dit kunnen wij technisch niet altijd goed verifiëren. Daarom willen we je graag een paar vragen stelllen om te inventariseren hoe jouw blog er voor staat. Aan de hand van jouw antwoorden kunnen wij actie ondernemen.

Naast het juist tonen van jouw blog is het belangrijk dat er weer voldoende bezoekers naar jouw blog komen. We zullen er de komende tijd zoveel mogelijk aan doen om het verkeer naar je weblog te herstellen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat wij de vindbaarheid door zoekmachines zullen optimaliseren.
Klik op de onderstaande link om de vragen over je weblog te beantwoorden.

Ga naar de vragen.

Met vriendelijke groet,

Coen

bron


UPDATE 26

Update – 11 november

Medewerker
plaatst dit op Nov-11 16:54

Beste weblogger,

Ruim een week geleden hebben we jullie als gebruiker gevraagd een aantal vragen te beantwoorden over jullie Weblog. 
Jullie feedback heeft veel inzicht gegeven in de problemen die op dit moment nog spelen, zodat wij op basis daarvan de prioriteiten kunnen bepalen. Dank daarvoor.

Vier belangrijke uitkomsten van de enquete:

 • Een deel van de blogs van de respondenten is nog niet online 
 • Bij ca. 60% van de blogs missen nog berichten. 
 • Ruim 10% van de gebruikers kan op dit moment nog niet inloggen
 • De vormgeving is in een aantal gevallen nog niet via het CMS aan te passen

Onze eerste prioriteit ligt op dit moment bij het compleet maken van alle blogs. Daarna zal er gewerkt worden aan het oplossen van de problemen met de vormgeving. We willen nogmaals benadrukken dat alle content in ieder geval aanwezig is, maar niet in alle gevallen goed wordt getoond.

Gebruikers die niet kunnen inloggen vragen we om contact met ons opnemen via dit formulier, zodat we nieuwe inloggegevens kunnen toesturen.

Uit een flink aantal enquetes kwam naar voren dat een deel van de gebruikers niet op de hoogte is van de achterliggende redenen om Weblog te migreren van TyPad naar WordPress. Sinds 2005 heeft Weblog aan de achterkant gebruikt gemaakt van de TypePad blog techniek. TypePad heeft echter, vanwege een strategische koerswijziging, besloten geen diensten meer aan te bieden op het gebied van technische servicing. Dit dwong Weblog over te stappen naar een andere aanbieder. De migratie die volgde bleek complexer dan door alle betrokken partijen was voorzien.

Fijn weekend,

Coen 

bron


Update 27

 21 november

Medewerker
plaatst dit op Nov-21 18:37

Beste Webloggers,

Vorige week is een getest gedaan met het herimporteren van de weblogs. Deze test pakte goed uit, waarna besloten is alle weblogs opnieuw in te lezen. We zijn nu ongeveer halverwege dit proces.

Zoals een groot deel van jullie al gemerkt heeft zijn berichten en reacties uit het archief nu zichtbaar. De bijbehorende afbeeldingen worden later toegevoegd.

Met het huidige tempo waarop de weblogs opnieuw worden geïmporteerd, verwachten wij na volgend weekend alle weblogs opnieuw geïmporteerd te hebben. Hierna gaan wij ons richten op het verbeteren van de functionaliteiten, de designs en het beheer. Dit zal veel van de openstaande tickets beantwoorden en ervoor zorgen dat je weer goed gebruik kan maken van Weblog.nl.

Tijdens het import proces is de beschikbaarheid van het systeem helaas niet optimaal. Weblogs zullen regelmatig niet laden, beheer kan niet reageren tijdens het plaatsen van een bericht en wijzigingen worden niet opgeslagen. Dit is een vervelende, maar tijdelijke situatie, die na komend weekend opgelost zal zijn. Het herimporteren heeft nu de hoogste prioriteit.

Via de Helpdesk hebben we een aantal opmerkingen binnen gekregen over berichten die dubbel geplaatst staan op het weblog. Er zijn afgelopen maanden twee export bestanden gecreëerd: één op 24 mei en één op 23 augustus. Alle berichten die vóór 24 mei zijn geplaatst en in de periode tot 23 augustus zijn aangepast verschijnen nu dubbel op je blog. Het systeem ziet het aangepaste bericht namelijk als een nieuwe post. Deze dubbele berichten worden niet automatisch verwijderd.

Veel gestelde vragen in de Helpdesk:

- Waar zijn mijn foto’s?

A: Het importeren van afbeeldingen duurt langer dan het importeren van de tekst die op de weblogs staat. Het import proces van de afbeeldingen  loopt dus achter.

- Ik kan geen afbeeldingen uploaden. Hoe komt dat?

A: Dit is een probleem dat zich bij een deel van de weblogs voordoet. Wij hebben hier op dit moment nog geen oplossing voor, maar na het afronden van de import gaan wij hier direct mee aan de slag.

- Ik heb inloggegevens, maar de inlogpagina geeft aan dat deze niet kloppen.

A: Controleer of je het wachtwoord zonder spatie uit de e-mail gekopieerd hebt en of de gebruikersnaam klopt. Werkt het dan nog niet, neem dan contact op met de helpdesk.

- Mijn weblog is nog altijd niet zichtbaar, klopt dat?

A: Wij merken dat veel van jullie http://www.mijnweblog.web-log.nl/mijn_weblog/ intypen om een weblog op te zoeken. De domeininstelling is veranderd en de redirect moet nog aangepast worden. Op dit moment kun je het beste de volgende url intypen: http://mijnweblog.weblog.nl/.
Is je weblog dan nog niet vindbaar dan is je weblog nog niet geïmporteerd, maar dat zal na het weekend wel het geval zijn. We laten je direct weten wanneer de herimport is afgerond.

Met vriendelijk groet,

Coen

bron


UPDATE 28

Mededeling op de facebook pagina van weblog:
28 november Rond 18:00 uur.
De herimport van de weblogs is klaar. Die van de afbeeldingen en mediabestanden nog niet. Vanaf dit moment gaan wij ons richten op het verbeteren van de functionaliteiten en designs.

UPDATE 29

Medewerker
plaatst dit op Dec-08 18:30

Beste Weblog gebruiker,

De afgelopen dagen zijn, zoals je misschien gemerkt hebt, een aantal essentiële problemen opgelost.

Het automatisch “afknippen” van berichten

Sinds gisteren is het probleem, waarbij berichten op de homepage van je  blog niet volledig werden getoond, opgelost. Alle berichten op de homepage  zijn nu in zijn geheel zichtbaar. Tenzij jij dit anders aangeeft.

Meer over het plaatsen van berichten >

Problemen met het toevoegen van externe content (bijv. YouTube)

Content van platforms als YouTube.nl, Zie.nl, Vimeo.com, Startgames.nl, Flickr.com, Soundloud.com en 8note.com kan inmiddels weer zonder problemen ge-embed worden.

Meer over het toevoegen van externe content >

Het incorrect tonen van de inlogpagina via Internet Explorer

De inlogpagina van Weblog werd in Internet Explorer niet juist getoond, waardoor het bijvoorbeeld onmogelijk was om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Dit probleem is opgelost.

Als je niet kunt inloggen omdat je gegevens niet kloppen of omdat je nog geen wachtwoord hebt gehad? Maak een ticket aan en wij zorgen dat je kunt inloggen >

 

Sinds vandaag is er op verzoek ook een nieuw thema (design) beschikbaar. Het nieuwe thema heet TwentyEleven 1.2  en is beschikbaar via Weergave > Thema’s. 

twenty-twelve.jpg


UPDATE 30

Nieuw UPDATE via facebook:
Beste Weblogger,

Weblog.nl heeft, zoals je ongetwijfeld weet, een complex en langdurig migratietraject achter de rug, waarbij helaas veel is misgegaan. Namens Weblog.nl bied ik je hierbij onze welgemeende excuses aan voor de hinder die jij als blogger hebt ondervonden van deze technische problemen. 

Weblog.nl maakte tot augustus 2011 gebruik van de software van TypePad. Een nieuwe strategische koers van dit bedrijf dwong Weblog.nl over te stappen naar een andere technische omgeving. De migratie van de omvangrijke hoeveelheid data verliep veel moeizamer, dan vooraf door alle betrokken partijen was voorzien. De weblogs waren hierdoor lange tijd offline. 

De migratie van Weblog.nl is nu grotendeels afgerond. 338.225 weblogs staan nu live. 

Helaas is echter gebleken dat we nog steeds technische problemen ondervinden. Bijvoorbeeld 13% van de blogs missen afbeeldingen (foto’s en video’s) die tijdens de migratie verloren zijn gegaan. Inmiddels heeft TypePad op 20 december dankzij juridische stappen van onze kant, bevestigd deze bestanden in zijn bezit te hebben en deze over te dragen aan Sanoma Media. De verwachting is dat de afbeeldingen half januari arriveren bij Sanoma Media. Dan zal de technische afdeling nog minstens 1,5 week nodig hebben om de bestanden te controleren op juistheid en volledigheid. Uiteindelijk is de verwachting dat uiterlijk eind januari alle media bestanden geïmporteerd zijn in de weblogs.

Wij betreuren het ten zeerste dat de migratie van Weblog.nl naar een nieuw systeem door allerlei technische problemen niet goed verloopt . Helaas kunnen we niet inschatten wanneer de problemen zijn opgelost en kunnen we niet garanderen dat er geen nieuwe problemen ontstaan. In bijgaande FAQ (http://helpdesk.web-log.nl/categories/20026602-faq-veel-gestelde-vragen) vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Wekelijks wordt dit ge-update om de gebruikers op de hoogte te houden van de stappen die we zetten. 

Onze ambitie is om de gebruiksvriendelijkheid, het bereik en de service van Weblog.nl terug te brengen naar het niveau zoals je die voor de migratie van ons gewend was. We hebben hier echter tijd voor nodig, maar werken er hard aan om dit te herstellen. 

Met vriendelijke groet,

Leonard Bukenya
Business Unit Manager

 

Reacties
226 reacties op “Migratie Weblog.nl : The continuing story….met laatste updates”
 1. Grutte Pier zegt:

  Komt me bekend voor…….. het is echter 31/8……. en morgen 1/9…….. dus……….

 2. Beheerder zegt:

  Moeten ze opschieten…..

 3. Grutte Pier zegt:

  Yep. Komt ook de vraag bij me op: hebben ze straks wel toegang tot de plaatjes op het VKblog….

 4. Ximaar zegt:

  Maar ze kunnen de datum toch ook gewoon veranderen in 131/8 :-)

 5. Grutte Pier zegt:

  Je zal dan in de achterliggende directorystructuur van WP moeten gaan ‘hacken’. Laten ze dat maar niet gaan doen, gezien de resultaten tot nu toe….. ;-)

 6. knutselsmurf zegt:

  Uhhh….. Zaten de afbeeldingen niet in de backup dan ? Geen wonder dat het maar 6.8 GB was dan, terwijl ze 2 keer zo groot claimen te zijn als VKblog was. Ik hoop dat de “afscherming” van de afbeeldingen niet bestaat uit grijze plastic zakken. :-o

 7. knutselsmurf zegt:

  Het probleem van die maandovergang hebben ze niet, daar hadden wij alleen last van, omdat we geen controle hadden over wat wordpress.com deed. Hoewel de onervarenheid met de WordPress software ze nog wel parten kan spelen.

 8. Beheerder zegt:

  Dat is dan weer een voordeel. Maar het is toch erg vreemd dat ze niet van te voren gecheckt hebben of ze toegang hadden tot de afbeeldingen en mediabestanden.

 9. Grutte Pier zegt:

  Zat ik ook al aan te denken, dat het wellicht controleerbaarder/aanpasbaarder is. Maar ik neem aan dat een multi-user omgeving zoals ze die nu hebben, niet veel anders werkt dan de .com omgeving.

  En idd die plaatstjes dat zal mega, terra,….. worden. Zeker omdat Xiwel eerder al opmerkte dat er geen controle was op de ‘restricties’. Kom ik weer op de vraag: hoe zijn de ‘limieten’ gedefinieerd in de multi-user omgeving. Straks ‘past’ het per gebruiker plots niet 8-0 …

 10. knutselsmurf zegt:

  Diskspace kost niks. Het wordt pas een probleem als bezoekers die plaatjes ook willen bekijken.
  Ze hebben ook niet het probleem dat ze niet kunnen bepalen in welke folder een afbeelding terecht komt, een probleem dat wij wel hadden, omdat we niks te zeggen hadden over wordpress.com.
  Hun enige probleem is, dat Typepad niet meewerkt. Dat probleem had ik weer niet. Ik heb gewoon in 10 dagen heel VKblog gelezen. Natuurlijk kan er daardoor een reactie op een oude bericht gemist zijn.

 11. Beheerder zegt:

  De homepage is inmiddels weer online : http://www.weblog.nl/

 12. Grutte Pier zegt:

  Ik ben zowaar al 1x succesvol door de registratie heen……..
  ….. waarna alles weer plat

 13. Beheerder zegt:

  Wat ik zo her en der begrijp werkt het registreren nog niet.

  Hier wel een leuk voorproefje van een testblog.

  http://claudiarent.weblog.nl/2011/04/17/dns-omloop-van-noordwijkerhout-2011

  Ik vind de reclame wel erg in your face.

  en de voorpagina van de weblogs
  http://www.weblog.nl/weblogs/

 14. Grutte Pier zegt:

  Intussen niet meer idd….

 15. Grutte Pier zegt:

  Ik heb geen reclame (Firefox met AdBlockPlus)…

 16. FulpsValstar zegt:

  Ik hoop voor de bloggers van harte dat het prachtig gaat worden maar ik vrees van niet.

 17. Glaswerk zegt:

  Waarom niet?

  De afbeeldingen staan allemaal op een dataserver; de VKblog database bevat slechts de verwijzingen daarnaar en niet de plaatjes zelf.

 18. Grutte Pier zegt:

  Ja, maar daar hebben ze stekker ook uit getrokken…..

 19. knutselsmurf zegt:

  Ik meen hier wel wat zinnigs over te kunnen zeggen, aangezien de VKblog importer precies hetzelfde doet : Je mag zelf weten waar je je plaatjes neerzet. WordPress doet het als volgt : Je zet eerst het plaatje ergens neer. Daarna roep je een functie aan om de afbeeldingen te registreren in de media-library. De uploader is een functie die daar weer bovenop zit : hij plaatst de uploads daar waar ze volgens de instellingen van wordpress moeten komen. Maar je bent dus niet verplicht een wordpress uploader te gebruiken. Ik maak me geen zorgen om de VKblog import, maar wel om die van TypePad. Als die niet meewerken heeft weblog een mega-probleem.

 20. Glaswerk zegt:

  Een virtuele stekker.

  Men heeft waarschijnlijk alleen de buitenwereld afgesloten door middel van een .htaccess restrictie. Zodra web-log/weblog de import van het VKblog gaat beginnen geeft men alleen dat IP-nummer toegang van waaruit de import zal worden uitgevoerd.

 21. Glaswerk zegt:

  Ik maak me geen zorgen om de VKblog import, maar wel om die van TypePad.

  Eens.

 22. Grutte Pier zegt:

  Dat is zeker waar…..

 23. Beheerder zegt:

  Ik denk dat het uiteindelijk wel in orde komt. De tevredenheid moet nog blijken.

 24. Ximaar zegt:

  Ik zag ‘m in eerste instantie niet omdat ik in IE de meest irritante reclamedomeinen als doubleclick en falkag in de ban heb gedaan. Pas in FF (die ik bijna niet gebruik en nog nooit opgevoed heb) zag ik een vreselijke reclame van Q-music. Niet te hopen dat ze zoiets gaan plaatsen. Dat ga ik mij bezoekers niet aan doen.

  Verder vind ik bij die versie de ‘indeling’ waardeloos. Op een scherm is de gewenste textbreedte circa 72 karacters (inclussief spaties) bij een regelafstand van 1.2em. Daar voldoet dit compleet niet aan. Regels waar je een tennisnek van krijgt die veel te dicht op elkaar staan. Hopelijk kan er op dat gebied veel zelf aan gesleuteld worden.

 25. Johan HvD zegt:

  “Met een tevreden glimlach rond de mond
  begon ik de nieuwe dag in’t eerste stond(e)…”

  :-)

 26. Beheerder zegt:

  De radio stilte die weblog sinds gisteren heeft ingevoerd geven vele weblog gebruikers een zeer ongemakkelijk gevoel.

 27. Glaswerk zegt:

  Tot nu toe heeft Coen Wesselman op een – voor zover ik kan beoordelen – openhartige wijze de gebruikers van web-log/weblog op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en de problematiek.

  Maar op een gegeven moment valt er niets nieuws meer te vertellen. Je kunt er dan voor kiezen om af en toe de gebruikers te laten horen dat je aan het werk bent of gewoon stilzwijgend hard aan het werk te zijn.

  Ik zou voor het laatste kiezen. Wesselman c.s. waarschijnlijk ook ;-)

 28. Grutte Pier zegt:

  Het geheugen wil wel eens falen. Er is helemaal geen sprake van een overname:

  Oorspronkelijk perbericht: http://www.sanomamedia.nl/nl-web-Nieuws-Onze_merken-2011-Web-log.nl_neemt_VKbloggers_over.php
  … grappig die data…
  De overgang is vrijwillig.

  Daarnaast verdient weblog gewoon aan advertenties….

 29. Grutte Pier zegt:

  Er vindt dus ook geen archivering plaats. Coen heeft nu wel nu anders aan zijn hoofd. Wanneer je reclame te voorschijn komt op tegen de 400.000 blogs (in de praktijk nog geen 200.000) dan heb je daar als adverteerder wel geld voor over. Is inkomstenbron weblog. Daarnaast kun je features bijkopen. Sommige bloggers gebruiken hun weblog zakelijk.

 30. Beheerder zegt:

  Het lijkt alsof het ontbreekt aan een communicatieplan. Ik vind dat voor zo’n groot bedrijf eigenlijk niet kunnen.

 31. Glaswerk zegt:

  Het lijkt eerder alsof het ontbreekt aan een gedegen strategie.
  Dat baart mij meer zorgen.

 32. Beheerder zegt:

  Zo ver wilde ik nog niet gaan, omdat ik mij dat eigenlijk niet kon voorstellen. Maar als voorbeeld hoe je zo’n veranderingsproces niet moet doen is dit na het vkblog een mooie casus.

 33. Ximaar op WP zegt:

  Hoezo zo’n groot bedrijf? Ik denk toch echt dat er hooguit anderhalve persoon in vaste dienst is. Dwz Coen voor alles en een halve voor de administratie. Vervolgens heeft Coen de migratie uitbesteed of daar wat tijdelijke inhuur bijgezocht die hij nu moet begeleiden. En als alles goed werkt mag daar misschien 1 persoon van blijven hangen aangezien Weblog nu meer gaat doen als bij Typepad. Dwz bij Typepad was volgens mij vrijwel alles uitbesteed aan Six Apart/SAY.

  En dan zijn er nog groupies als Mellody en Hans, wat volgens mij grotendeels vrijwilligers zijn.

  De reden voor dit minimale personeelsbestand is dat er niet genoeg geld wordt verdiend voor meer. Sanoma heeft daarnaast wel her en der personeel, maar ik denk dat die zich in het geheel niet met Weblog bemoeien. Zijn volgens mij echt niet meer dan aandeelhouders met hooguit een beetje personeelsadministratie zodat Coen zijn loon krijgt. :-)

 34. knutselsmurf zegt:

  Jullie hebben waarschijnlijk meer verstand van communicatie, waar ik vooral op de techniek let. Ik geloof niet meer, wat ik daar lees. Het ligt voortdurend aan de Amerikanen, aan het weer, nu weer aan computers die niet sneller willen werken. Dat verhaal over exrtra servers bijschakelen is een zoethoudertje voor de leek. Het ligt niet aan de computers, die zijn snel genoeg, en bovendien kun je het werk niet verdelen over meerdere apparaten. Ze zijn nu 12 dagen uit de lucht. Dit kan echt niet. Een bank zou failliet zijn, als ze een hele dag niet konden werken. Mensen kunnen overal bloggen en hun oude vertrouwde omgeving was toch al weg. Als ze dit niet snel oplossen, trekt Sanoma zich straks terug en houdt heel web-log op te bestaan.

 35. Grutte Pier zegt:

  Wellicht moet er maar een ‘vijandelijk’ bod op Weblog komen nu. Het kost niets (op dit moment), en de expertise is al in huis……

  ;-)

 36. Grutte Pier zegt:

  VKblog lag er 2 weken uit destijds. Het vervelende voor weblog zelf is dat ze reclame-inkomsten verliezen, op elk moment. En het is maar de vraag, wie als web-/+blogger nog wil blijven…. (verder dalende reclame-inkomsten)….

 37. Grutte Pier zegt:

  Ik zag ook nog een Mariëlle (?) van Sanoma Media voorbij komen. Dus volgens mij staat die samen met Coen op de payroll bij Sanoma in relatie tot Weblog. Maar zij leek me meer iets ‘communicatie-achtigs’….

 38. Beheerder zegt:

  Ik heb weer een update toegevoegd.

 39. Grutte Pier zegt:

  Is reclame bedoeld voor 16 miljoen Nederlanders effectief….. ;-)

 40. Beheerder zegt:

  Een derde update toegevoegd betreft de oorzaak van de vertraging.

 41. Beheerder zegt:

  Ik kijk naar Sanoma Digital als geheel. Dat Web-log het met beperkte middelen moet doen is duidelijk. Maar ter begeleiding van dit proces even extra capaciteit leveren had mogelijk moeten zijn.

 42. Ximaar zegt:

  Begrijpelijk idee, maar in de praktijk waarschijnlijk onrealistisch. Saroma heeft volgens mij geen echt eigen personeel. Elk bedrijfje dat ze opgekocht hebben moet zelf de broek ophouden. Dus als ze al gaan verplaatsen dan moet er iemand bij de Libelle weg om Weblog te helpen. Maar wie doet dan haar of zijn opmaakwerk bij de Libelle? Dat blad moet immers ook elke week de deur uit.

  Coen gaf zelf al aan dat er ingehuurd is en dat is de meest praktische oplossing. Juist omdat het tijdelijk is. Die inhuur heeft wel een nadeel. Vooral de club die zich laat detacheren heeft manieren om hun werk bij een klant enorm te verlengen zodat ze meer opstrijken.

  En uiteindelijk wil Sanoma alleen maar Weblog.nl met de oudVK’ers vetmesten zodat het beter verkocht kan worden aan een nieuwe koper die er niets van snapt.

 43. Beheerder zegt:

  Tja, dan is het hun eigen schuld. Wel dom….
  Dat vetmmesten met oud VKbloggers kon nog wel eens tegenvallen. De meeste zijn al lang en breed met de content van hun vkblog naar elders verhuisd.

 44. Grutte Pier zegt:

  Als ik zo lees op FB dan hebben een flink aantal Web-loggers intussen hun buik er ook vol van. Mn. die de vorige migratie ook hebben meegemaakt.

 45. Beheerder zegt:

  UPDATE 5 om 18:15 toegevoegd.

 46. knutselsmurf zegt:

  Yeah sure.
  “We zijn als een gek aan onze scripts aan het sleutelen, want we hebben een paar bugs en we kunnen ze maar niet vinden.” Die import is natuurlijk al een week klaar, want in de test duurde het ook maar een paar uur.

 47. Beheerder zegt:

  UPDATE 6 toegevoegd.

 48. Angela zegt:

  Ik zeg: “All off the above” qua mening en frustratie en daarom ben ik Blogspot overgegaan, prima alternatief!

  Gr Angela
  http://dagboekborderline.blogspot.com

 49. Angela zegt:

  En daarom ben ik uitgeweken naar Blogspot, prima alternatief!
  gr Angela

 50. Beheerder zegt:

  N.a.v. de laatste UPDATE:
  Coen zegt:
  Op dit moment zijn 88% van de weblogberichten in de database geladen. Het bijvoegen van extra servercapaciteit heeft ertoe geleid dat wij nu een progressie van 5% (19.000 – 20.000 weblogs) per dag kunnen maken.

  88% zou zo’n 350.000 blogs zijn. Bij volledige capaciteit heeft het dat volgens Coen 17,5 dagen geduurd.

  Andersom 22% zo’n 88000 blogs zou op volledige capaciteit minstens 4 dagen in beslag nemen.

  Ergens klopt er iets niet.

 51. Grutte Pier zegt:

  Je houdt niet rekenig met de reciproke van het vermeerderen, wat een zekere percentuele neerslag heeft op de bitrate. Hierdoor kan het zo zijn dat bij een verkeerde verdermeerdering er een bianiere downrate is in de capaciteitsomslag dan wel doorstroomflux…

  Dat je dat niet weet….. *tsk* *tsk*

 52. Beheerder zegt:

  Maak dat de kat wijs..
  bianiere down rate????

 53. 100-woorden zegt:

  100 – 88 = 12 en geen 22
  12% duurt 2,4 dagen
  Gerekend vanaf zaterdag 13:00 is maandag einde van de dag in theorie in ieder geval correct.

 54. Beheerder zegt:

  Oeps, inderdaad. Maar dat verklaart nog niet hoe ze die 88% met minder capaciteit hebben binnengehaald.

 55. knutselsmurf zegt:

  Ik zag het ook gisteren, maar je weet hoe ik over spelfouten denk. De kern van je boodschap klopt : web-log gebruikt die import om tijd te rekken.
  Ik zag ook de naam van het bedrijf dat de homepage maakt : W3EDGE, dat is een bedrijf dat commerciële websites maakt op basis van wordpress software.
  Die getallen :
  Ik heb natuurlijk precies hetzelfde gedaan met VKblog.
  Bij 1 proces kwam ik op 600 posts per uur.
  Je kan meerdere processen starten op dezelfde server, mits ze niet proberen dezelfde blogs te importeren.
  Met meerdere importers parallel werd de snelheid 1400 posts per uur.
  Dat is 33.600 posts per dag.
  Ik moest het over het internet doen, op een VKblog server die nog gewoon bezoekers te woord stond, en met een gewone huis-tuin en keuken single-core cpu 5 jaar oud thuiscomputertje. Met andere woorden : interessantdoenerij van weblog.nl
  Ik vermoed dat ze tot het eind dooronderhandeld hebben met een andere partij, en pas 2 weken geleden W3EDGE hebben ingeschakeld.

 56. 100-woorden zegt:

  =web-log gebruikt die import om tijd te rekken=

  Ik zeg niet op voorhand dat je ongelijk hebt, maar vraag me wel af welk belang er met liegen gediend wordt. Of ze nu later klaar zijn omdat het overzetten trager gaat of omdat ze tegen allerlei bugs aanlopen, maakt voor de gebruikers niets uit, die hebben, op een enkele uitzondering na, sowieso geen verstand van de techniek en de diepere oorzaak zal ze verder een zorg zijn.

  Wat de reden ook is, blijkbaar is er slecht/onvoldoende getest vooraf. Het zou me niet verbazen als er druk gezet is op het project via een deadline vanuit het management. Het duurde al te lang, werd telkens weer uitgesteld en op een gegeven moment wordt men dan voor het blok gezet. Nu of nooit meer. Het resultaat moge duidelijk zijn, maar komt niet helemaal onverwacht. Migraties tussen verschillende systemen zorgen altijd voor problemen, ook als ze worden uitbesteed aan specialisten.

  Het zal ongetwijfeld sneller op te lossen zijn, maar dat kost geld en dan wordt het een kosten-batenanalyse die al snel uitvalt ten nadele van bloggers. In de voorwaarden zal vast wel iets opgenomen zijn waardoor zij dit maar hebben te slikken.

 57. knutselsmurf zegt:

  Dingen worden vaak mooier voorgesteld dan ze zijn. Mensen en bedrijven vinden hun imago erg belangrijk, dat moet ten koste van alles verdedigd worden. Dus geven ze veel geld uit aan de kapper en aan kleren en schoenen, en aan reclame, huisstijl, communicatie met de pers, etc. Dat zou ook een reden zijn om te liegen. Zelfs de politie heeft een persvoorlichter in dienst. Hij produceert niks, maar kennelijk is hij zijn geld waard.

 58. Jeroen Mirck zegt:

  De migratie van Weblog.nl houdt de gemoederen flink bezig. Ik heb zelf inmiddels meer dan honderd reacties mogen verwelkomen op mijn twee blogposts over dit onderwerp. Ook hier een interessante discussie met enkele bekende gezichten. Ook ik ben heel benieuwd hoe reëel de nieuwe prognose is.

 59. 100-woorden zegt:

  Damage control zal een rol spelen en daarbij wordt wel vaker creatief omgegaan met de waarheid, hoewel bedrijven inmiddels wel geleerd hebben op te passen met al te grote leugens omdat die steeds vaker ontmaskerd worden.

  Ik vermoed dat ze voor de volgende live-gang zeker willen weten dat de bulk in orde is. Je kunt er beter een paar dagen langer over doen dan dat je weer off-line moet vanwege bugs. Hoe dan ook, amateuristisch is het allemaal wel, maar dat zijn we wel gewend in blogland.

 60. Bart zegt:

  Hoe langer de Weblog-ramp duurt, hoe laconieker wordt er melding gemaakt van de verwachte verdere vertragingstijden.
  Voor de weblogs zelf mogen we voor de livegang dus nog rekening ermee gaan houden, dat het niet voor het einde van deze week in orde komt.
  En voor de afbeeldingen noemt Coen een nog langer uitstel, wel tot na het volgende weekend.

  Klaar ben je ermee, als je op je Weblog blog wacht!

 61. Hier Een D I G I B E E TT wilde iets plaatsen .. maar het staat er al

  http://www.nu.nl/internet/2607264/web-lognl-al-twee-weken-offline.html
  Goed bedoeld ik ben weer weg

 62. Beheerder zegt:

  En weer een update, nummer 7. Het gaat nog langer duren.

 63. Ximaar zegt:

  Er staat weinig nieuws in de laatste ‘persberichten’. Van Nu kan je dat verwachten, die is ook van Saroma.

  Er wordt steeds gezeurd over die corruptheid, wat niet meer is dan een oud +1-probleem dat al een paar jaar bekend was bij Webminlog en Typepad. En dat dus niet opgelost is waardoor ze er nu tegenaan lopen.

  Verder las ik nu een keer dat het om 10 TB gaat, wat me ook overdreven lijkt, maar meer in de buurt komt. Waarschijnlijk is dat het totaal inclussief de mediabestanden.

  Ik denk dat de werkelijke oorzaak bij de W3-edge ligt. Wat Knutselsmurf al eerder meldde. Zij zijn te laat ingeschakeld en ik denk dat zij het geheel verkeerd hebben ingeschat. De rest is niet meer dan een flinke set rookgordijnen die door Coen c.s. al dan niet bewust is zijn opgehangen.

 64. knutselsmurf zegt:

  Tweakers lijkt op Computable. (zelfde uitgever ook ) Veel mensen die zichzelf graag horen. Ik heb eens gereageerd bij Computable, toen het ging over iets waar ik bij betrokken was geweest. Het is een aparte gewaarwording om dan weggehoond te worden door de vaste “deskundige”, vooral als je ontdekt dat die “deskundig” is op een totaal ander terrein. Ik kon natuurlijk niet alles vertellen wat ik wist, want ik heb ooit een geheimhoudingsverklaring getekend, en de Computable wordt ook bij de bank gelezen. Overigens snapte de journalist die het stukje geproduceerd had ook niet waar het over ging. Sindsdien bekijk ik de Computable met andere ogen. Het is vermaak, geen vakliteratuur.

 65. Beheerder zegt:

  Update 9 toegevoegd.

 66. Grutte Pier zegt:

  Ik krijg het idee dat er nogal veel ‘kwijt’ is straks…..

 67. Dwarsbongel zegt:

  Zullen we er vanuit moeten gaan dat web-log.nl is gemigreerd naar WEGlog.nl?
  Wat moeten we met een verhaal dat ze na twee WEKEN, met heel veel extra aangsleepte servercapaciteit 5% per dag kunnen omzetten, terwijl ze het in twee DAGEN hadden willen doen?
  Dan hadden ze dus met de oorspronkelijke servercapaciteit 50% per dag moeten halen…
  Deze sprookjes gelooft toch niemand meer? Zelfs een volstrekte (a-)digibeet schiet die logica lek!

 68. Beheerder zegt:

  Toegevoegd : Weer een echte UPDATE nr 10 van de helpdesk.

 69. Aline zegt:

  Inderdaad, en een heldere uitleg dit keer… plus een aankondiging voor de volgende update…

 70. Betsie zegt:

  Deze update is redelijk nietszeggend. Immers Coen kan nog niets zeggen over wanneer onze weblogs weer online zijn, het wekt eerder het vermoeden dat het nog zeer lang zal gaan duren

 71. Beheerder zegt:

  In de laatste update (10) staat “Maak dan één ticket aan op deze pagina.” met deze pagina wordt, naar ik aanneem, deze bedoeld: http://www.weblog.nl/news/Extra-servercapaciteit/

  Zie ook UPDATE 2

 72. helena zegt:

  als niet OBA-er (misschien kom ik nog wel bij OBA maar soms blog ik ook liever alleen) wil ik nog even twee dingen melden. Ik zag vandaag een link of tab bij http://www.volkskrant.nl verschijnen met de titel ‘BLOGS’ en ik dacht dat er zelfs op te klikken was maar nu is die link weer weg. Misschien gaat ie weer online als de weblog.nl klaar is en je dan je vkblog kan gaan importeren? (door een account aan te maken bij weblog.nl en dan met je inlog van Vkblog kan je dan je blog importeren). Ik heb het idee dat nog niet duidelijk is hoe of wat dat nou moet gebeuren.

  Ook zag ik via twitter dit :
  http://www.archive.org/details/vkblog-nl-201108

  http://twitter.com/#!/archiveteam/status/109501644277952514
  Archive Team has uploaded a mirror of VKBlog.nl/Volkskrantblog. Trust us, if you’re Dutch, you’re delighted. http://www.archive.org/details/vkblog-nl-201108

  iemand die er verstand van heeft kan er misschien naar kijken. Dit is een Heritrix-crawl van VKBlog.nl, of Volkskrantblog, gemaakt op augustus 2011. Wat een heritrix crawl precies is weet ik niet… maar ik weet wel ongeveer wat een crawler doet.

 73. helena zegt:

  nog even een correctie op mijn vorige reactie , het kan zijn (en dat is logischer) dat als weblog.nl functioneert, de tab/link bij VK.nl met BLOGS weer verschijnt waar dan de redactieblogs komen te staan, van bijvoorbeeld Gijsbert Kramer en enkele andere medewerkers van de VK.

 74. knutselsmurf zegt:

  Ik zou er niet teveel op rekenen dat VKblog straks herrijst. Er zijn firma’s die brood proberen te verdienen met een archief. Veel stelt het niet voor. Ze hebben domme robots die pagina voor pagina kopiëren. Misschien zijn ze zo slim om de steeds terugkerende delen van de pagina maar 1 keer op te slaan, maar het is geen blog, omdat je niet kan reageren.
  Als iemand dat wil, kunnen wij dat voor hem regelen, want we beschikken over een kopie van VKblog tm de laatste dag, in WordPress formaat. Een aantal mensen heeft hier na de sluiting van VKblog al gebruik van gemaakt.

 75. helena zegt:

  klopt het vkblog zal zeker niet herrijzen maar ik weet bijna zeker dat bepaalde redacteuren wel blijven bloggen dus die zullen of bij opinie of onder een apart kopje ‘blogs’ hun stukjes kunnen plaatsen.

  Ik las elders dat als het VKblog niet online is en mensen bij weblog hun vkblog gaan importeren dat er dan iets mis gaat omdat de afbeeldingen dan niet meekomen maar verder weet ik daar niets van.
  Overigens heb ik al van jullie aanbod gebruik gemaakt ik heb dus al een kopie van mijn VKblog op wordpress..:-) ik volg het wel wat met http://www.weblog.nl nu dus verder gebeurt, ik ben benieuwd wie van de vkbloggers daar nou naartoe gaat verhuizen namelijk ook. Misschien ga ik het zelf ook uittesten.

  verder is dat archief toch niet zomaar een archief, het is namelijk dé internet archivering (Way back machine) ik zag dat niet meteen maar elsje dijkstra (ook vkblogster) maakte me daarop attent via twitter.

  The WayBack Machine van The Internet Archive, een online Amerikaanse bibliotheek, is een van de populairste manieren om te kunnen zien hoe het web er in vroegere tijden uit zag.

 76. Grutte Pier zegt:

  Het betreffen Blogs van columnisten.

 77. helena zegt:

  oh columnisten, maar ik begreep dat bijvoorbeeld Gijsbert Kramer ook blijft bloggen.

  Overigens, voor mensen die nooit de begindagen hebben meegemaakt van het Vkblog is dit wel leuk om te bekijken, via de way back machine : http://web.archive.org/web/20051212023309/http://www.volkskrant.com/weblog/pub/blogs/index.php?

  dan zie je de oude voorpagina van het VKblog, en de blogjes kan je ook lezen! :-) je kan ook andere data bekijken dan zie je hoe de verschillende voorpagina’s er uit zagen..
  (heimwee…) naar de goede dagen dan van het Vkblog want ook ik had wel eens (vaak) dagen dat ik baalde van het Vkblog…:-)

 78. Uitwijkpost zegt:

  VINDEN en GEVONDEN worden: Je kunt nog steeds je nieuwe weblog adres (als je een nieuw hebt aangemaakt) doorgeven: http://uitwijkpost.wordpress.com/2011/09/06/verhuisbericht/

 79. Grutte Pier zegt:

  Ah, had je zelf ook al door. Met behulp van die crawl kun je het VKblog herconstrueren als ik het zo zie. Hetrix is een type browser speciaal voor crawl doeleinden. Wel vind ik de deel-files erg groot….

  http://en.wikipedia.org/wiki/Heritrix

 80. Grutte Pier zegt:

  Idd grappig, heb het destijds ook al eens verwerkt in een bijdrage…..

  2007/2008/2009 waren de mooiste jaren

 81. Dwarsbongel zegt:

  Voor morgen dus een nieuwe Status Update aangekondigd – de vraag is of er dan al weer iets serieus online is. En dat is dan als web-log 9x (negen maal) zo lang offline is als beloofd.
  Bij zoekacties loop je steeds weer tegen dat gehate “Dit weblog komt snel weer online”-scherm aan, waarmee meteen is aangetoond dat er heel veel zinnige en/of interessante informatie door de vele web-loggers aan Sanoma is toevertrouwd. Het lijkt mij dat dat nogal ondergewaardeerd wordt…

 82. Beheerder zegt:

  UPDATE 11 toegevoegd.

 83. Glaswerk zegt:

  Nu pas 160.000 van de 390.000?

  Dus men heeft nog ongeveer 1.5 keer dat aantal te gaan. En dan moet alles ook nog in een keer goed gaan.
  Want de meeste ellende begint meestal pas bij de live gang.

  Men mag dus al blij zijn als weblog over een week of drie, vier in de lucht is.
  En dan zwijg ik nog maar over weblogs van de VKbloggers die overgezet moeten worden.

  Ik was toentertijd onder een bijdrage van Aline met het noemen van een termijn van twee weken dus nog veel te optimistisch. Hetgeen mij als fervent worst-case scenarist niet vaak overkomt.

 84. Angela zegt:

  Ik ben nog steeds zo blij dat ik overgestapt ben, al zit ik met smart op de oude berichten te wachten….

 85. Aline zegt:

  Ik verwacht nog steeds twee e-mails, ben erg benieuwd wanneer die gaan komen… en hoe lang het echt duurt, de update van maandag zal ons leren hoe snel ze nu gaan… want niet alles stappen moeten meer gedaan worden lijkt me…

 86. knutselsmurf zegt:

  Wat een ongelooflijke prutsers. OK, het is ingewikkeld en er zijn tegenslagen, maar dit getuigt van een zodanige incompetentie dat ik iedereen aanraad om zijn heil zo snel mogelijk ergens anders te zoeken.

 87. Beheerder zegt:

  Ik heb een artikel van nu.jij toegevoegd.

 88. Dwarsbongel zegt:

  Op 22 augustus schreef ik (met de hoop dat Kadhaffi snel zou worden gepakt) op mijn niklas.web-log:

  Wie zal er als eerste boven water komen:
  Kadhaffi of weblog.nl zonder streepje?

  Ze willen duidelijk Kadhaffi een kans geven om te winnen…

 89. Glaswerk zegt:

  Corrupte data?

  Nicht zu fassen.

  Er zullen toch (incrementele) back-ups van web-log bestaan?
  Tenzij die natuurlijk ook corrupt zijn; ik begin zo langzamerhand alles voor mogelijk te houden..

 90. Ximaar zegt:

  En het wordt haastmaken, want met dit tempo is over een week geen web-logger meer over. 70% van de actieve web-bloggers heeft al toevlucht gezocht bij wordpress.com, blogspot.com, een eigen domein, punt.nl en nog wat andere opties.

 91. knutselsmurf zegt:

  @Glaswerk :
  Backup moet je lezen als “exportbestand van TypePad”. Er is waarschijnlijk niks mis met dat exportbestand in de zin dat het geen afspiegeling is van de TypePad database, maar de importsoftware zal er over struikelen dat niet alles klopt. Die importsoftware hebben ze natuurlijk niet zelf gemaakt, en waarschijnlijk hebben ze niemand beschikbaar die dat probleem voor ze kan oplossen. Misschien dachten ze het even met de hand op te lossen, maar dat is geen doen. Dan waren ze ook nog eens vergeten de plaatjes te laten backuppen ( wordpress importeert die immers automatisch ) en waarschijnlijk heeft TypePad die inmiddels van de servers gegooid.

  Elke dag dat dit langer duurt, wordt de kans groter dat Sanoma de stekker uit het hele project trekt, omdat de adverteerders dit niet pikken.

 92. Dwarsbongel zegt:

  Het zou me niet verbazen als ergens uit de doos van Pandora tevoorschijn zou komen dat web-log een te grote bek gehad heeft bij de onderhandelingen met TypePad over de migratie, en dat die ze daarom niet super terwille zijn geweest (hebben afgescheept met het voor hen simpelste).
  De wereld bestaat niet alleen uit techniek. Ook in contacten kun je ongelooflijk klunzen.

 93. Uitwijkpost zegt:

  Ik begin onderhand ook ontzettend medelijden met Coen te krijgen. Ik weet ook niet hoe ik me het moet voorstellen, zit hij daar in zijn eentje te werken?
  Hoe dan ook, steeds meer mensen haken af en stappen, permanent of tijdelijk, over naar een blog bij WordPress.com of iets anders. Ik kan iedereen WordPress aanraden vanwege het gemak waarmee je ermee werkt.
  Stap je over naar een nieuw weblog geef je nieuwe blogadres door aan Uitwijkpost. Zodat je straks makkelijk teruggevonden kunt worden.

 94. Beheerder zegt:

  WordPress lijkt mij de meest logische keus. Als je weblog blog weer online komt dan kun deze omdat hij ook in wordpress formaat is makkelijk overzetten op je eigen blog of site.

 95. Beheerder zegt:

  UPDATE 12 toegevoegd. Weinig nieuws onder de zon….

 96. Beheerder zegt:

  Update 13 toegevoegd.

 97. Blogger in ruste zegt:

  Zien is geloven. Ik heb een steekproef gehouden onder vijf blogs en alle vijf staan ze nog op zwart. Dat overgrote deel online geloof ik gewoon niet.
  Ik hoop dat er nu licht aan het eidn van de tunnel is.

 98. Dwarsbongel zegt:

  Ik denk dat de redirects vanaf web-log nog niet werken, maar dat je sommige wel kunt zien met weblog.nl
  De zorgvuldige opmaak (HTML volgens actuele standaard) is echter wel volledig verziekt bij mijn ene weblog, die ik nu kan zien!!! !!#*&$##!!

 99. Dwarsbongel zegt:

  Nog even verder gesnuffeld: op een weblog van mijn lief stond een haiku, drie regels onder elkaar.
  Dat is nu één regel, waarbij zelfs de delen spatieloos achter elkaar zijn geplakt.
  Kloten dus. Broddelwerk van de klunzigste soort!
  En geen uitzondering, want ook van andere gedichten zijn de regels botweg achter elkaar geplakt tot één regel. Afbeeldingen ontbreken nog, maar ik zie teksten die onder en boven een foto stonden nu terug als één doorlopende regel…
  Een weblog van mij is nog NIET te zien (met of zonder streepje)
  En dat heet: “Alle 390.000 blogs staan ‘klaar’.”?
  Denken zo nou echt dat het doenlijk is voor ons, om de opmaak te herstellen die zij nu verziekt hebben, van een dagelijks blog van 6 jaar oud? Wat is dit?

 100. Bart zegt:

  Ja, Dwarsbongel, ze stappen daar natuurlijk weer makkelijk overheen, net zoals het in het verleden bij het VKblog ging.
  Hoe meer aandacht, tijd en zorg je aan je opmaak hebt besteed, des te harder word je nu weer afgestraft, dat voorbeeld van die haiku is wel tekenend, ja.
  Ik krijg het alsnog weer warm van ergernis en ellende, als ik terugdenk hoe het VKblog keer op keer onze zorgvuldig opgezette opmaak verknalde.

  Sterkte er mee!

 101. Beheerder zegt:

  Als ik het zo hoor is bij de conversie naar wordpress, veel html code verloren gegaan. Het is dus nog maar de vraag of dat hersteld wordt. Ik ben bang dat de blogger dit zelf moet gaan doen. Daarbij komt nog het aanpassen van het standaard thema, terugplaatsen van de widgets en herstellen van de linken. Kortom de weblogger is nogwel even zoet met het weer naar eigen genoegen op orde brengen van zijn/haar blog.

 102. Dwarsbongel zegt:

  Voor ons betekent dat: elk 2 blogs, waar we 6 jaar lang mee bezig zijn geweest, waarvan elk één dagelijks en de ander met uitgebreide artikelen waarvoor soms veel research is gedaan.

  Dat is dus 4 x 6 = 24 jaar werk naar de kloten, ofwel elk 12 jaar…
  Hoeveel tijd kost het om dat allemaal met de hand te herstellen?

  Dan heb ik het nog helemaal niet over het randgebeuren zoals links en widgets en weet ik veel, maar alleen de pure inhoud, die intact zou blijven!
  De terminilogie die ik daaroomtrent zou willen spuien, zal ik hier niet plaatsen.

 103. Johan HvD zegt:

  Er valt nu wel iets te zien op weblog.nl, al is het niet veel. Wel veel oranje gekleurd…

  Hoe het er van binnenuit ziet, dat weet ik niet. Een tijdje geleden heb ik mijn blog aldaar verwijderd.

  Na de migratie van het oude web-log naar Typepad, was het eveneens een onmogelijke rommel. Het meeste was aan elkaar vastgeplakt en om dat alles te veranderen, daar had ik geen zin in.
  Toch heb ik het blog laten staan, met de bedoeling het “later nog eens na te zien”. Daar is nooit iets van terecht gekomen. Uiteindelijk heb ik onlangs veel berichten verwijderd en de rest overgezet naar WP.

  Maar ook nu kom ik daar nog steeds de rommel van toen tegen. Wel met dien verstande dat ik nu zo af en toe doende ben de zaak op orde te krijgen… :-(

 104. Dwarsbongel zegt:

  Ik heb nu ook weer even een aantal blogs geprobeerd, maar de meeste geven de foutmelding: “Probleem bij het laden van de pagina. De verbinding werd geherinitialiseerd”.
  Bij één site kwam de melding “The site you have requested is not installed properly. Please contact the system administrator.”
  Niets te bekijken dus momenteel, zowel direct als re-direct.

 105. Beheerder zegt:

  UPDATE 14 toegevoegd. Alles stond klaar, maar helaas ging er iets mis. Er wordt gewacht op antwoord uit de USA…..

 106. Dwarsbongel zegt:

  “Gisteravond om 20:00 uur kregen wij van onze hostingpartij in Amerika het signaal dat alle blogs klaar stonden voor livegang.”
  Hoezo “onze hostingpartij in Amerika”? Als één van de voordelen van de migratie werd ons toch voorgespiegeld dat weblog nu NIET meer in Amerika gehost zou worden maar hier, en dat het daardoor allemaal veel sneller zou zijn?

  “Het databestand is nog steeds intact, dus dat is niet verloren gegaan. Daarover dus geen zorgen.”
  Wat een geDUS! Hebben ze zelf wel gekeken naar de inhoud van dat bestand? Nou, wat ik intussen van onze blogs gezien heb, geeft niet veel hoop dat het databestand “intact” is: alle opmaak lijkt geruïneerd te zijn. Zeker om de CSS-editor onmisbaar te maken, om blogs van vele jaren met de hand te kunnen herstellen?

 107. Glaswerk zegt:

  Wat je ziet hoeft geen reflectie te zijn van wat er daadwerkelijk in de database staat.
  Die kan wel degelijk nog (grotendeels) intact zijn.

  Waarschijnlijker is dat men onder andere de style-sheets nog helemaal niet op orde heeft.

  Soortgelijke akkefietjes hebben zich meerdere keren op het VKblog afgespeeld nadat er weer een “technisch onderhoud” had plaatsgevonden met als roemruchte tobprestatie de migratie van 2009.

 108. Bart zegt:

  Ja, Willem, jankend als geslagen honden lagen we in de hoek, elke keer als er vanuit het VKblog weer zo’n luchtige mededeling kwam over aanstaand Groot Onderhoud.
  Want door ervaring wijzer wisten we onderhand allang, dat dit weer rampzalig voor onze zorgvuldig vervaardigde bijdragen zou zijn…
  De migraine, pardon migratie van 2009 spande daarbij natuurlijk inderdaad de kroon.

 109. Glaswerk zegt:

  Ik heb anders geen seconde als een geslagen hond in de hoek gelegen, dat ligt niet in mijn aard, en bovendien heb ik grotere technische drama’s op het VKblog voorbij zien komen waar de meeste bloggers niet eens weet van hadden omdat ik wel regelde dat men dat als de sodemieter moest repareren. Verder bleven mijn blogjes en widgets in weer en wind overeind omdat ik alles rechtstreeks in HTML definieerde.

  Maar toen men in september 2010 ook daar geheel ongevraagd “verbeteringen” in ging aanbrengen heb ik enkele minder aardige – en dan druk ik het extreem eufemistisch uit – e-mails naar de ICT Belgen gestuurd. In die tijd hebben ze een paar onvervalste Brabantse krachttermen geleerd…

 110. knutselsmurf zegt:

  Wat ik zag, toen ik oude VKblogjes ging omzetten naar wordpress, was dat veel mensen hun blog hadden opgemaakt met commando’s als “align left”. Bij images wordt zoiets overruled door een style, daar kwam ik al snel achter, toen ik met wp bezig was. Daardoor zagen al die oude blogjes bij VKblog er ook niet meer uit. Ik heb toen de importer zo aangepast, dat hij zulke opmaakcommando’s ging omzetten naar inline styles, zodat ze hun oorspronkelijke uiterlijk terugkregen. Ik ben benieuwd of web-log.nl dit ook doet voor oud-VK blogjes. Ze hebben wel beloofd dat interne linkjes weer gaan werken, dat had ik dan weer niet gedaan. Ik zag laatst bij George Knight een oud-vk blogje waarbij hij gewoon nog een keer op publish geklikt had. De reactiedraad liep gewoon door, het viel niemand op :-)

 111. knutselsmurf zegt:

  Nog meer problemen die ze mogen verwachten :
  VKblog kende een directorystructuur voor de plaatjes. Dat mag niet binnen wordpress. Sommige tekens mogen ook niet in filenamen, en die kom je best vaak tegen,

  Weblog heeft dus weer gewoon gekozen voor een Amerikaanse hoster ? Dat betekent meestal dat de helpdesk dicht is, op het moment dat hier iedereen verbaasd naar een zwart scherm zit te kijken.

 112. Dwarsbongel zegt:

  Ik heb naar de broncode gekeken.
  Kun je mij uitleggen hoe je weggehaalde regeleindes weer kunt invoegen met stylesheets?
  Want dat is in een aantal gevallen gebeurd: onder elkaar staande regels van een gedicht botweg spatieloos achter elkaar geplakt…

 113. Glaswerk zegt:

  Kun je mij uitleggen hoe je weggehaalde regeleindes weer kunt invoegen met stylesheets?

  Dat kun je niet met style-sheets doen.

  Als er geen harde returns en dergelijke meer in de broncode staan, dan heeft men de data verkeerd of niet volledig geïmporteerd.

  Maar wellicht kan Knutselsmurf daar meer over zeggen. Hij heeft de VKblog importer plugin voor WordPress geschreven en die enkele keren moeten aanpassen voor “eigenaardigheden” in de broncode van de VKblog bijdragen.

 114. knutselsmurf zegt:

  Ik denk dat die broncode je niet veel verder geholpen zal hebben ( ik neem aan dat je het over de “vkblogimporter” had ). De versie met styleconversie is nooit openbaar gemaakt, maar alleen gebruikt om WXR files te maken voor wordpress.com gebruikers.

  Ik weet ook niet uit mijn hoofd wat weblog.nl gedaan kan hebben. Waarschijnlijk hebben ze de “p” tag een stijl gegeven Normaal maakt een HTML-editor van elke nieuwe regel een paragraph, Als je het met p-tags en al in de html-editor van wordpress plakt, krijgt het zijn oorspronkelijke uiterlijk weer terug, met een lege regel tussen elke 2 zinnen.

 115. Dwarsbongel zegt:

  Nee, ik heb te lang geaarzeld om naar VK-blog te gaan, ik zat al bij webstreepje.
  Met Firefox kun je de broncode bekijken, en dat heb ik gedaan.
  Ik kan nu weer bij drie van onze vier blogs, en bij nader inzien zijn alleen op de voorpagina de onder elkaar staande regels achter elkaar geplakt.
  Deze logjes waren vrij kort, en er kwam dus geen “Lees verder”-link.
  Als je echter op de titel klikt, komt de tekst wél tevoorschijn met de regels onder elkaar.
  Evengoed erg knullig: net alsof je bij een textielwinkel de etalage met versmeerd poetskatoen vult, want daar ga je niet naar binnen…

 116. Dwarsbongel zegt:

  @Knutselsmurf: Overigens is de P-tag heel erg ongeschikt om de regels van een gedicht te formatteren, want dan krijg je na elke regel een witregel, wat bepaald ongewenst is. Witregels gebruik je in een gedicht heel bewust om strofes te scheiden of een ander effect.
  Met de P-tag voorkom je dat alleen als je er, per regel, een hele zooi extra code tegenaan gooit.
  Ikzelf doe de opmaak meestal (geprefabriceerd) met zo kaal mogelijke HTML+style, bloksgewijs.
  Mijn lief is daar niet zo bedreven in, en klopte de tekst vaak rechtstreeks in. Ik heb geprobeerd haar shift+enter te leren gebruiken, maar even vaak heb ik haar tekst nabewerkt.

 117. Betsie zegt:

  Ook in de winkel zelf verkopen ze smerig poetskatoen: als ik op een titel klik dan zijn in de tekst de witregels verdwenen ….. dus eenmaal binnen ren je ook meteen weer naar buiten

 118. Beheerder zegt:

  UPDATE 15 toegevoegd. Het schiet nog steeds niet op.

 119. knutselsmurf zegt:

  @dwarsbongel :
  Er bestaan verschillende meningen over wat mooi is, of handig, of goed.

  Je kan met elke browser een pagesource bekijken.
  Let wel : op het moment dat je het doet wordt je page opnieuw geladen, dus je zie niet altijd wat je denkt dat je ziet.
  En je ziet nooit hoe de achterliggende systemen werken.
  Die samenvatting :
  De makkelijkste manier is, om de tekst te ontdoen van HTML en whitespace, en het resultaat in te korten tot een maximum aantal tekens.
  Wat OBA doet, is als een tekst erg kort is, dit te behandelen als losse regels, en dan de eerste 2 regels als samenvatting te nemen. Dat is gedaan voor de gebruikers die liever niet hun hele gedichtje al op de voorpagina terugvinden. Het is een detail waar ik trots op ben. Volgens mij doet alleen OBA het zo.
  Bijna niemand doet het, maar je kan ook zelf een samenvatting maken. Ze zouden zoiets kunnen schrijven :
  - lees mijn laatste sinterklaasrijm, of
  - beschrijving van een wandeling
  o.i.d.

 120. Dwarsbongel zegt:

  @Knutselsmurf 17-9-11 16:27: “meningen over wat mooi is, of handig, of goed”:
  het is en blijft mij volstrekt onduidelijk wat er mooier, handiger of beter aan is om een logje van 3 regels, vooral als dat een gedicht is, te pletteren tot één onleesbaar geworden regel, waarbij een passant dan maar moet raden dat je op de logtitel moet klikken om de juiste opmaak te zien, waardoor je het dan pas herkent als een gedicht…
  Iemand die serieus met poëzie bezig is, wil zeker niet dat een gedicht verknipt getoond wordt, dus ook niet alleen de eerste twee regels!
  Zeker voor mijn ene blog wil ik helemaal geen samenvatting, omdat het gevuld is met gemiddeld twee regels per item. Dan is een samenvatting zinloos gedoe, vooral als die ook nog het leesgenot verziekt door de zorgvuldig gekozen opmaak te saboteren. Dat is zoiets als de clou vertellen aan het begin van de mop.
  Over het slordig omgaan met je opslagruimte (alles dubbel!) heb ik het dan nog niet eens.

 121. Dwarsbongel zegt:

  Als ik het goed begrijp wacht de status update van 12:00 uur nu al 3 uur op informatie van mensen die zijn afgereisd naar Amerika (waar het nu gemiddeld 05:00 uur ‘s nachts is), en daar zitten te vergaderen?

 122. Beheerder zegt:

  Ik dacht dat het een grap was dat er drie mensen van weblog/sanoma naar de VS waren gevlogen voor overleg met de ontwikkelaars. Niet dus ze zijn daar echt naar toegevlogen en zijn al sinds vanmorgen in overleg. Nog geen uitkomst. http://twitter.com/#!/webstreepjelog/status/115725617772761088

 123. Beheerder zegt:

  Ik las het net op twitter en plaatste mijn reactie voordat ik deze las. Waarschijnlijk is er een vergadering met de nachtploeg. ;-)

 124. Dwarsbongel zegt:

  Ik las inmiddels dat de ontwikkelaars naar hier gevlogen zijn. Zitten ze dus met een fikse jet-lag te vergaderen? Klinkt niet hoopgevend…

 125. Dwarsbongel zegt:

  Zie hierboven; het is in de US nu nacht, maar ze zitten dus hier met een jet-lag.

 126. Dwarsbongel zegt:

  In Coen’s laatste update las ik ook:
  “5) Mijn lay-out is geruïneerd. Gaan jullie dit herstellen?” (WEGLOG.NL: NEE)
  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Coen er geen flauw benul van heeft dat de vragende blogger wel eens zou kunnen bedoelen met “de layout”: de opmaak van mijn berichten (gecentreerd, regeleinde, tekstkleur, italic, vet, foto gecentreerd), dus binnen een bericht.
  Coen denkt, denk ik, “groot” en formeel: de layout is het overzichtsplaatje, dus de achtergrondkleur en -afbeelding, linker- en/of rechterkolom etc.
  Heeft “content” bij hem wel inhoud?

  Overigens is van mijn Dwarsbongel-blog nog steeds niets te zien, ofschoon alles keurig in correct HTML is geplaatst. Misschien “mekker” ik teveel?

 127. Beheerder zegt:

  UPDATE 16 toegevoegd. Het einde is in zicht.
  Coen zegt :…De datamigratie is afgerond en dat betekent dat vrijwel alle weblogs live staan. Enkele weblogs – 13.695 om precies te zijn – geven nog problemen en staan niet live…..
  en bij problemen moet men mailen.

  Ik voorzie een overvolle mailbox. ;-)

 128. Beheerder zegt:

  Volgens de berichten van webstreepjelog op Twitter heeft het probleem van weblogs die een blanco pagina genereren te maken met al dan niet of verkeerd toegekende rechten in het systeem.

  Deze weblog worden wel meegerekend bij het aantal livestaande blogs.

 129. Beheerder zegt:

  Via Twitter wordt duidelijk dat er nog een hele reeks “bugs” en fouten op de ontwikkellijst staan.
  Uit de verschillende berichten heb ik de volgende fouten kunnen destilleren:

  Witte pagina : heeft iets te maken met niet of fout toegekende rechten

  Geen You tube video’s : Foute instelling

  RSS Icoon verwijderen/veranderen

  cache probleem

  Onvolledige blogs

  lege blogs

  verschillende blogs samengevoegd

  ….

 130. Dwarsbongel zegt:

  In het bericht van Coen stond, dat van de nog niet live staande blogs het e-mail adres niet bekend was. De mijne gaf nog steeds een blanco scherm, dus dat heb ik gemeld. Met de mededeling dat ik het vreemd vond dat mijn e-mail adres niet bekend was, want ik heb vlak voor de migratie nog een e-mail van ze gehad op dat adres. Drie uur later heb ik een bericht dat het probleem verholpen is, maar ik heb nog steeds een blanco scherm…
  Dat heb ik nu ook maar weer gemeld; kijken wat er nu wanneer gebeurt.
  Ik wil toch wel heel graag mijn data weer eens zien, waar ik veel research voor gedaan heb. Nou heb ik dat wel, maar de reacties met zinvolle links naar meer informatie, daar kan ik na 4 weken+ (29 dagen) nog steeds niet bij.

 131. Beheerder zegt:

  Dat blanco scherm krijg je omdat je geen toegangsrechten zijn toegewezen. Jouw blog wordt als wel online staand geteld en hoort niet bij die 13.000+ blogs die nog niet online staan.

  Wat ik begrepen heb is dat het herstellen danwel goed toewijzen van de rechten op de ontwikkellijst staan. Het is een probleem wat nog moet worden opgelost. Het is opnieuw (af)wachten…

 132. Dwarsbongel zegt:

  We zijn nu een maand (31 dagen) verder, en wat gisteren nog te zien was, is nu weer weg. Sommige pagina’s lijken hoopgevend, maar als je doorklikt krijg je: Deze pagina bestaat niet.
  Ik heb er heel wat uit mijn lijstje geprobeerd, maar er is maar een enkele waar je denkt: misschien komt het nog goed.
  Ik lees steeds meer klachten dat mensen die normale vragen stellen onheus worden bejegend.
  En als Melody klaagt over de vele openstaande tickets, moeten ze daar toch echt iets aan betere communicatie gaan doen: NIEMAND (behalve weblog.nl?) verstaat onder een blanco scherm een weblog dat “LIVE” is, en niemand die te horen krijgt na een melding (op verzoek van weblog.nl zelf) van een blanco scherm dat dat VERHOLPEN is, vindt dat “verholpen” betekent dat je dan nog steeds een blanco scherm krijgt.
  (Hadden ze niet net vóór de migratie nieuwe helpdesk-software geïnstalleerd?)
  Ik zie dat hier de update van 20 september nog niet geplaatst is. Ook zo zat van dit gepruts in alle aspecten?
  Migratie-jubileum vieren? Ik denk dat de klaargezette champagne intussen in azijn veranderd is…

 133. Beheerder zegt:

  Dat hij hier niet stond, inmiddels staat hij er wel. Heeft te maken met onze eigen verhuizing. 20 september hebben we de content van de oude server naar deze nieuwe verhuisd. Vanmorgen vroeg is de nieuwe server live gegaan.

  Wanneer je zoveel klanten hebt die problemen hebben en je hebt te weinig personeel om te ondersteunen dan slaat de stress toe en daar heeft niemand wat aan. Naast de weg via de helpdesk wordt ook twitter gebruikt als helpdesk en dan is er nog facebook. Kortom, men wordt van alle kanten overspoeld en dreigt te verdrinken.

  Helpdesk software. Die helpt alleen bij ordenen en het geven van standaard antwoorden. Als dat niet goed werkt, dan krijg je nog meer over je heen.

 134. Beheerder zegt:

  Update 17 toegevoegd.

 135. Dwarsbongel zegt:

  Als ik het goed lees, konden jullie het wél in twee dagen! (Ik weet dat het gechargeerd is, maar zóveel “onvoorziene omstandigheden” en “problemen veroorzaakt door anderen” betekenen dat je er met oogklappen op aan begonnen bent).

 136. Beheerder zegt:

  UPDATE 18 toegevoegd.

 137. Glaswerk zegt:

  Grappig om te lezen dat Coen een deel van de problemen op de caching schuift.

  Voor mij een soort déjà vu als het ware, want dat deed GJB in 2009 ook regelmatig als hij niet (goed) begreep waarom er zaken bij het VKblog niet of fout werkten ;-)

 138. Bart zegt:

  Coen lult maar raak, als ik het even zo ondiplomatiek mag zeggen.
  Veel woorden voor wat onderhand één grote, langdurig doorlopende smoes is geworden.
  Volkomen ongeloofwaardig, deze nieuwe ‘uitleg’…
  Wat een puinhoop.

 139. Grutte Pier zegt:

  Volgens mij is Coen wat uit het ‘lood gebalanced’…

 140. Dwarsbongel zegt:

  Als ik het goed begrijp, dan wordt er nu speciale software voor weblog.nl gemaakt, die de problemen moet oplossen die veroorzaakt worden door speciaal voor weblog.nl gemaakte software om met WordPress te werken…?
  Ik had ook een soort déja vu, zie http://dwarsbongel.blogspot.com/2011/09/engineertje-spelen.html

 141. Beheerder zegt:

  UPDATE 19 toegevoegd.

  Ook de laatste aanpassingn gaan weer langzamer dan verwacht.

 142. Beheerder zegt:

  UPDATE 20 toegevoegd. Weblog.nl gaat om alle bestanden te kunnen downloaden voordat Typepad definitief de stekker eruit trekt in onderhoudsmode .

 143. knutselsmurf zegt:

  Ze gaan 24 uur offline voor 48.000 afbeeldingen.
  Ik zou zeggen : zet ze op een DVD-tje, stop dat in een enveloppe en stuur het per luchtpost naar NL. Dat werkt 4 keer zo snel als wat ze tot nu toe gepresteerd hebben.

 144. Betsie zegt:

  Je kan die envelop ook met een postduif meegeven, misschien is die ook sneller.
  In tegenstelling tot de luchtpost is de postduif niet erg origeel, kwam deze al vaak in tweets tegen

  Wat is jouw inschatting: komt het met de blogs ooit nog goed?

 145. Jimsky zegt:

  Kut! Al in geen weken meer mijn eigen weblog kunnen zien, laat staan inloggen! Ja, Coen gaat ons een e-mail sturen met het nieuwe pasword maar dat zal wel kerst 2015 worden als ik alles zo op een rijtje zie staan.

 146. Dwarsbongel zegt:

  Ik probeerde die update onbevangen te lezen, maar ben helemaal op onstuur geraakt door het aantal tegenstrijdigheden die ik in dit kleine lapje tekst meen te vinden…

 147. knutselsmurf zegt:

  Tja. Ik ben een programmeur, van marketting en communicatie heb ik geen verstand.
  Wat ik er van denk, is dat het technisch danig mislukt is, voornamelijk omdat de klus veel te groot was voor Coen alleen, en hij geen hulp mocht inkopen.
  Geef gewoon de Amerikanen de schuld, ze zitten ver weg en ze zeggen toch niks terug, lijkt men te denken.
  Ik denk dat Sanoma wel een blogplatform wil hebben, maar niet al die technische ellende die de erfenis van web-log met zich meedraagt.
  Ik schat dat ze de boel laten doodbloeden en onder een andere naam iets nieuws beginnen.
  Als ik Coen was, zocht ik een andere baan. Hij is heel loyaal, maar wat schiet hij er mee op ?

 148. Betsie zegt:

  Sanoma weigert deskundigheid in te kopen, dan mislukt het en krijgen de programmeurs de schuld. Wat heel gemakkelijk gaat want bèta’s zijn niet erg populair.
  De programmeurs zeggen ook niets terug want zij denken dat ze niet kunnen communiceren.

  Wanneer Sanoma wel een blogplatform wil, zullen ze niet verantwoordelijk willen zijn voor het mislukken van Weblog. Dan mag Coen het mislukken mededelen.
  De gedupeerde bloggers zijn knap nijdig en zo wordt een zeer loyale medewerker voor de leeuwen geworpen, bedoel je dat wanneer je zegt dat Coen beter een andere baan kan zoeken?

 149. Betsie zegt:

  Dat komt er van: wanneer je de woorden van anderen probeert te interpreteren, kun je fouten maken, mijn excuses.

  Wanneer Knutselsmurf met de ‘boel laten doodbloeden’ bedoelt dat Sanoma letterlijk niets meer van zich laat horen, dan lijkt het er sterk op dat hij gelijk krijgt

 150. Beheerder zegt:

  UPDATE 21 Toegevoegd. Antwoord op veelgestelde vragen en nog geen idee wanneer weblog.nl volledig online is.

 151. Grutte Pier zegt:

  Kwam er via Twitter op. Wat werd beloofd: nu eindelijk een uitgebreid antwoord wat er is gebeurd de laatste paar dagen.

  Wat staat er: stomme Typepad en we kunnen het niet aan.

  Dat wisten we al (en mn. dat laatste).

  Dus ook geen nieuws of al die mediabestanden/foto’s ed in een ‘ultieme’ poging zijn opgehaald….. (denk het niet……)

  Ik lees: we werken door tot dat iemand de stekker er uit trekt……

  Die compensatie is een lachertje nl….. pffffff …… dit gaat te boek als een van de slechtste migraties ooit (openbaar), en dat is nl. wel weer mooi……
  En ze zijn er nog lang niet…… ;-)
  Want voor de stekker eruit gaat wil ik als ex-vkblogger nog wel….. <:-]

 152. Reggie Roning zegt:

  Er rest hier vanuit mijn kant maar een reactie op; Bedankt Volkskrant! (-_-)

 153. Beheerder zegt:

  Er moet toch een lichtelijke vorm van paniek heersen op de burelen van weblog. Ik heb wel met ze te doen. Men werkt zich daar waarschijnlijk een slag in de Rondte en is daarnaast ook afhankelijk van derden. Ik heb wel met ze te doen.

  Ondertussen zien ze de ene na de andere weblogger elders beginnen en we weten dat mensen na een verhuizing niet snel terug keren en hooguit weblog nog aanhouden als linkdump.

 154. Beheerder zegt:

  VKbloggers moeten niet zeuren, die hadden al lang hun vkblog kunnen verhuizen naar wordpress.com en verder kunnen bloggen. Kan nog steeds trouwens.

  Nee, mijn hart gaat uit naar webloggers die nog steeds geen zicht hebben op hun blog, naar degene die een betaals (soms wel meer dan 100 euro per jaar) hebben en dit gebruikte als onderdeel van hun lesmateriaal en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Hen is gezegd dat een back-up maken van hun blog niet nodig was en degene die dat hebben vertrouwd staan nu met lege handen.

 155. Dwarsbongel zegt:

  Als je niet de juiste capaciteiten / instrumenten (technisch, communicatief, …) hebt, dan kun je je 666 slagen in de rondte werken zonder te komen waar je wilt.
  Als iemand de relatie met de andere partij verkloot heeft, is je “afhankelijkheid van derden” alleen maar problematischer gemaakt. Als techneut heb ik in mijn 40-jarige loopbaan in elektronica-ontwikkeling en ICT vaker meegemaakt dat een marketing-ikoon de relatie met een toeleverancier verziekt heeft.
  Evengoed las ik (blijkbaar door Coen zelf geschreven) dat Coen vanaf augustus 2009 als STAGIAIR bij web-log.nl betrokken is geraakt. Dat is dan wel een héél snelle promotie, als je nu al het hele migratieproject moet trekken…

 156. Beheerder zegt:

  Gebrek aan ervaring/capaciteit is het management aan te rekenen. En dat er binnen de organisatie ook allerlei processen spelen die in dit geval een negatieve invloed hebben op het proces is ook duidelijk. Zelf kom ik niet uit de IT. Mijn ervaring met verander processen maar ook grote datamigraties liggen op een ander gebied. Communicatie is een sleutelfactor. Waar ik vaak tegenaan ben gelopen is de verkeerde vaak veel te hoge verwachtingen van de gebruiker, die dwang van de aanbieder om daaraan te voldoen en de onmacht of het onvermogen van degene die iets moet leveren om dit beeld realistisch bij te stellen.

 157. Aline zegt:

  Cool dit is precies letterlijk het antwoord dat mijn vriend gaf… doe maar op de post… ;)

 158. Aline zegt:

  Het duurt maar voort, wordt tijd dat ze de backups aan de personen zelf ter beschikking gaan stellen… ;) Zodat men er zelf mee kan gaan doen wat men wil… dit duurt veel te lang, en de antwoorden schieten niets op…

  Ik heb op 15 september van één van mijn blogs een wachtwoord gehad, maar er staat gewoon niets op dat blog (en er is bij dat blog geen media bestand van web-log nodig) dat blog werkt met photobucket… maar er is geen tekst of wat dan ook te vinden, geen categorie niets, heb om opheldering gevraagd, en kreeg te horen dat ze alles nog hebben, maar er gaat iets mis met het uitlezen… en op eens vorige week, was de welkomst tekst weg, was de layout iets gewijzigd, dus ben weer vragen gaan stellen, en sindsdien is ook dit blog met wachtwoord net zo wit en dood als mijn andere blog dat ik sinds 23 augustus op wit heb zien gaan… en tot heden niets meer van gezien heb… gelukkig van dat blog wel een back up gemaakt (en dat doe ik anders nooit, en dat in acht jaar)… dus daarmee mijn eigen domein kunnen starten, maar ik mis wat media, die ik niet meer op mijn pc blijk te hebben… maar ben bang dat ik heel lang kan wachten voor ik die weer ga zien…

 159. knutselsmurf zegt:

  Dit schrijven ze :
  Q: Jullie hebben alle export bestanden. Kunnen jullie mijn exportbestand opsturen?

  Het antwoord begint met “nee”, en de rest kun je negeren, omdat het waarschijnlijk uit de duim gezogen is, en geen ontsnappingsmogelijkheden biedt. De bloggers kunnen niets anders doen dan afwachten, en massaal vertrekken zou er toe kunnen leiden dat niemand zijn werk ooit nog terug ziet. Wat je hiervan kan leren, is dat je je niet moet laten gijzelen. VKblog deed aan gijzeling, web-log.nl deed het, Blogspot doet het ook, wordpress.com doet het niet, is mijn ervaring.

 160. john.redstar zegt:

  Er is inmiddels zoveel tijd overheen gegaan dat de web-loggers denk ik wel kunnen vergeten ooit nog via deze dienst aan de slag te gaan.
  Het best wordt ze dan ook aangeraden echt ergens anders te beginnen. Bij voorkeur bij WordPress daar dit de enigste dienst is die zijn gebruikers niet gijzelt.
  Hoe langer het duurt, hoe meer web-loggers er het bijltje bij neer zullen gooien, en dat zou toch best jammer zijn. Ik mis er wel een paar.

 161. Dwarsbongel zegt:

  @John: je kunt proberen vermiste contacten terug te vinden via:
  http://uitwijkpost.wordpress.com/2011/09/06/verhuisbericht/
  of gewoon zoekmachines inschakelen. Er zijn een groot aantal elders begonnen, maar ook die nog steeds wachten of het toch nog weer goedkomt. Of helemaal ontmoedigd zijn…?

 162. Beheerder zegt:

  UPDATE 22 toegevoegd. Dit keer kan er ook bij weblog gereageerd worden.

 163. Grutte Pier zegt:

  Tsonge, daar gaat toch een beerput open……. En dit zijn dus nog betrokken ‘webbloggers’, degenen die niet reageren (merendeel) zijn al naar elders vertrokken…..

  Hoe het met die consversie vanuit VKblog zit, je durft het gewoon niet meer te vragen….. ;-)

 164. Beheerder zegt:

  Oeps de update van gisteren gemist. Inmiddels toegevoegd.

 165. Dwarsbongel zegt:

  Hebben we veel aan die update gemist? Ik zou zeggen: nee, het is allemaal weer gekakel van een kip die een kalkei in z’n nest gevonden heeft en lawaai maakt alsof ‘ie zelf een echt ei gelegd heeft!
  Van onze 4 weblogs daar, waarvan van sommige soms IETS zichtbaar was, is nu de beginpagina ook weg, en vervangen door de algemene homepage van weblog. Met excuses voor de rampzalige migratiepoging, dat wel.
  Blijkbaar zijn van de weblogs die tot nu toe op “blank” stonden, wel “diepere” pagina’s bereikbaar, maar hoe vind je welke wel en welke niet, in een areaal van zes jaar intensief opbouwen?

 166. Ximaar zegt:

  Ik had al gereageerd op een vergelijkbare aanvulling bij Jeroen Mirck. Hij deed er nogal lyrisch over alsof het licht aan het eind van de tunnel nu inzicht is. Zelf vond ik dat onzin. Er staat idd niets nieuws in en deze update is er nmm op gericht om de moed er bij de bloggers en dus de reclamemakers er in te houden.

  Er zijn echter wel wat meer blogs die soms zelfs compleet zijn (op de foto’s na) en een uurtje zichtbaar zijn en waar je zowaar in het beheer kan komen. Bij mij lukte het bij 1 van mijn 5 blogs, 1′tje waar ik helaas geen export van had gemaakt. Nu dus wel en die staat veilig op m’n harde schijf en ga ik importeren in een alternatief dat ik een week terug had gestart. Dat de foto’s ontbreken vind ik op dat blog niet zo rampzalig die kan ik wel op de hand toevoegen. Met mijn hoofdweblog, waar ik nog niet bij kan en die 95% van de tijd op wit staat is dat wat vervelender.

  Maar goed ik kon er op dat andere blog zelfs een doorverwijsberichtje plaatsen en was daar erg verheugd over. Maar sinds gisteren is dat ding weer volledig op wit. Mijn familieblog en nog een andere heb ik nog niet 1x gezien. Het gaat dus nog erg lang duren en ik denk dat niemand in het laatste flutberichtje trapt behalve misschien ene Jeroen. :-)

  Maar wat me wel opviel bij de voorpagina was dat veel bloggers hetzelfde doen. Zodra ze er bij kunnen gaan ze exporteren en berichten daarover. Deze blogrun kon iedereen voorzien en ik denk dat het team van weblog dat ook al een maandje snapt, maar er geen medicijn tegen heeft. Zij hebben bij aanvang een grote inschattingsblunder gemaakt die ze naderhand vrijwel niet kunnen herstelling.

 167. Jeroen Mirck zegt:

  Wat een onzin, Ximaar. Ik was helemaal niet lyrisch. Ik constateerde dat Weblog.nl twee beloftes doet en wacht rustig af of ze die waar kunnen maken. Zeiken over Weblog.nl laat ik gezellig aan jou over.

 168. Ximaar zegt:

  Het probleem wat ik heb en had is dat jij schrijft over ‘beloftes’. Iets dat in de text van Coen niet te vinden is. En daarbij zijn alle eerdere berichten onjuist gebleken, dus waarom opeens deze wel vertrouwen? Je kan dat negatief noemen, maar ik zie het meer als realistisch. (Blij dat je mijn gezeik gezellig vind. Dank daarvoor.)

 169. Jeroen Mirck zegt:

  Nog even voor alle duidelijkheid, Ximaar: net zoals hier vul ik op JeroenMirck.nl mijn artikel over de problemen van Weblog.nl aan met de updates die binnenkomen. Daar doe ik niet lyrisch of extreem cynisch over, ik meld en analyseer het gewoon.

  Na alle twijfel van gebruikers of hun data nog wel bewaard zijn en of Weblog.nl niet gewoon kopje onder gaat, geeft Coen een antwoord dat beloftes in zich draagt. Ik citeer: “Een aantal zaken zijn wel duidelijk: * Weblog gaat door. * Alle data, dus al jouw berichten, zijn nog aanwezig.” En dan nog iets vaags over techniek. Dat is een heel concrete belofte: de berichten zijn NIET zoek en Weblog.nl stopt NIET.

  Ik zeg daarmee niet dat het probleem opgelost is, ik ben niet lyrisch, ik ben niet vol vertrouwen, maar ik CONSTATEER gewoon dat Weblog.nl dit meedeelt. Of ze beide beloften gaan waarmaken, zullen we later wel weer zien. Voor de vele reageerders op mijn blog die onzeker zijn over hun verdwenen blogposts is dit belangrijk nieuws. Daarom licht ik het eruit. Meer kunnen we allemaal niet doen, want het is een kwestie van afwachten. En zoals we inmiddels weten, kan dat lang duren.

 170. Uitwijkpost zegt:

  HOE lang is de vraag dus.

 171. Dwarsbongel zegt:

  De “belofte” is dat “alles er nog is”, maar ik mis daarbij de vermelding of alles ook nog benaderbaar is. Als die benaderbaarheid niet te automatiseren is, zal het economisch niet haalbaar zijn om alles met de hand te herstellen, ben ik bang…

 172. Bart zegt:

  Ja, dat lijkt me een goede, en zinnige, nuancering, Dwarsbongel.
  Je zou het onderhand wel denken, dat de boel onbenaderbaar is, na zo’n lange periode van vruchteloos geknoei….

 173. knutselsmurf zegt:

  Ongelooflijk. Het lijkt het weer een beetje te doen. Ik zie zowaar wat complete blogs. Ze zien er niet uit, geen idee hoe ze oorspronkelijk waren, maar de é ë en dat soort tekens zijn niet goed overgekomen, waardoor je af en toe “wat staat daar nou ? ” denkt. Platte tekst en foto’s zijn in ieder geval verhuisd. De rest kun je vergeten.
  Wat ik ook al meteen niet zag werken, waren interne links. Een link naar een eigen oud bericht werkt gewoon niet, of ze hebben nog maar een klein deel van de blogs online staan.

 174. Dwarsbongel zegt:

  Vanmiddag zowaar binnen één minuut 5 mails gekregen met passwords voor mijn ene log. Met de laatste kwam ik inderdaad ergens binnen, de andere werkten niet – wel logisch eigenlijk.
  Het begint met een mededeling dat ik geen rechten heb om binnen te komen, maar daar onder kan ik kiezen tussen het dashboard en het bekijken van de site. Het dashboard vertoont individuele info over mijn blog.
  De “begroeting”: Howdy, dwarsbongel irriteert me mateloos – ik ben niet van plan om, in een geruit hemd en met een grote hoed op, op een paard door de wildernis te gaan hobbelen. Of ziet weblog.nl zichzelf als een prairie? Een woestenij is het wel!
  Van de honderden blogs die ik geplaatst heb sinds begin 2005, zijn er slechts 4 aanwezig, wat ook keurig in het dashboard vermeld wordt. 3 van dit jaar en 1 van april vorig jaar. Ook daar tussenin missen er een flink aantal.
  Dat ze het reageren blijkbaar standaard ingesteld hebben op “modereren” is in dit geval passend: er is één reactie doorgesijpeld, en die kan direct worden gekwalificeerd als SPAM.
  Van mijn andere blog is nog niets te zien van vóór mei 2011, en daar heb ik nog steeds geen password voor ontvangen.
  Het is twee weken na de laatste informatieverstrekking, en dag 66 van de migratie. Het gepruts zal wel tot dag 666 voortduren voordat ze eindelijk toegeven dat de migratie verkloot is…

 175. knutselsmurf zegt:

  WordPress is Engelstalige software. Er hoort een vertaling te zitten bij de code die zorgt voor het zichtbare deel ( het Theme ). Het lijkt er op dat weblog een bestaand Amerikaans theme een beetje aangepast heeft voor eigen gebruik ( lees : een vak voor de reclameboodschappen toegevoegd ), maar een vertaling naar Nederlands kostte blijkbaar teveel tijd. Een spamfilter hadden ze inderdaad niet, in het begin, zag ik. Ik zag een blog met 450 spamreacties. Ik heb die mail overigens nog niet ontvangen. Als je “piept” wordt je kennelijk sneller geholpen. Het lijkt er inderdaad op dat ze het opgegeven hebben om met een computer te werken, Ik snap die mensen niet. Zelfs ik vraag weleens hulp aan iemand die iets beter kan dan ik.

 176. Ximaar zegt:

  Ik kan in een inmiddels in een aantal oude weblogs komen en het is eenvoudig om daarin ‘Howdy’ te wijzigen in ‘Gegroet, weledelgestrenge man of vrouw’. De taal kan je ook eenvoudig wijzigen, gewoon op de standaard WordPress-manier. Weblog is dom door Nederlands niet even voor te selecteren. Er zullen veel mensen over zoiets vallen.

  Het inloggen is een probleem. Iedereen moet een nieuw wachtwoord aanvragen en als er een geldig mailadres bij weblog.nl bekend is kan dat volledig automatisch. Punt is wel dat de link in bevestingsmail niet met Internet Explorer 8 (en mogelijk ook 7 en 9, maar die heb ik niet) gaat werken. Er verschijnt een kapotte inlogpagina. Het gaat wel goed met Firefox en Chrome. Weblog zou dat in haar mail moeten aangeven of op z’n minst op hun website. Bijzonder dom. Het staat wel her en der op de plekken waar reaxi’s worden toegelaten.

  Daarnaast vraag ik me af of het nuttig is om nu al in te loggen. Bij veel weblogs is maar een klein deel verhuisd. Wat gaat er gebeuren als opeens alles wordt verhuisd? Worden dan de recente wijzigingen weer overschreven? Veel mensen willen inloggen om hun oude berichten te exporteren. Maar ook dat heeft weinig zin als het weblog nog niet volledig verhuisd is.

  Wat je wel kan doen is een doorverwijzing plaatsen (en maar hopen dat die blijft staan). Ik zou dan wel een ander thema kiezen aangezien het standaard thema slecht en onoverzichtelijk is en niet alles daarin werkt. Bij een ander thema ging zag de doorverwijzjng er wel goed uit.

  Dat standaard modereren van een nieuwe reageerder is ook een standaard die bij WordPress.com ingesteld staat. Is gewoon te wijzigen. Bij mij staat dat uit, mensen mogen zelfs zonder mailadres en met valse naam reageren waarbij ik pas moderatiemails krijg bij meer dan 3 linken. Tot nog toe geen spam opgelopen. Krijg ik wel last, dan schroef ik de zaak wat dichter.

 177. Betsie zegt:

  Hoe slim iemand ook is, er zijn altijd dingen die je niet weet. Wanneer je doel is een goed product te leveren waar veel mensen nut van ondervinden en plezier aan beleven, zul je in dat geval hulp aan anderen vragen.

 178. Beheerder zegt:

  Nieuwe UPDATE toegevoegd. Opnieuw excuses, voor de zoveelste keer de bevestiging dat alles gemigreerd is en een oproep om problemen te melden zodat zij geinventariseerd kunnen worden.
  Min of meer een herhaling van eerdere meldingen.

 179. Beheerder zegt:

  Oeps,
  Weblog.nl heeft de klaagmuur weggehaald. Dat vind ik nu niet zo slim. Je bindt je klanten ook door ze bij deze misère een uitlaatklep te geven.

  Bericht van Facebook:
  Elly Dekker van Veen
  waar is de klaagmuur gebleven??? hebben we censuur???
  Vind ik leuk · · 4 uur geleden ·

  Web-log.nl Deze is inderdaad verwijderd. Niet vanwege censuur, maar vanwege enkelen die zich op personen richten in plaats van een klacht plaatsen.
  3 uur geleden · Vind ik leuk

  Elly Dekker van Veen Ik heb toch steeds mee gelezen en dat is me dan zeker ontgaan. Want er werden tips gegeven juist aan elkaar waar jullie achter blijven met informatie. Ik denk dat dit, plus de oproep voor klacht.nl (ook van sanoma) eerder de oorzaak is.
  3 uur geleden · Vind ik leuk

  Tineke Fieggen Je moet ook nooit op de persoon spelen. Kan eenvoudig niet.
  3 uur geleden · Vind ik leuk

  Elly Dekker van Veen Het was een klaagmuur van webloggers, niet een plek van weblog.nl om een klacht neer te zetten. De reden om deze te verwijderen is niet juist, het is idd censuur. Bah!
  3 uur geleden · Vind ik leuk

 180. Dwarsbongel zegt:

  Ik heb voor mijn beide blogs die update per mail ontvangen met een vermoedelijk unieke link naar de enquete.
  Reden om te analyseren. Van mijn dagelijkse blog sinds begin 2005, staat het online vanaf 17 mei 2011. Vanaf begin 2005 t/m 16 mei 2011 is alles blijkbaar zoek, en ik heb nog nooit een nieuw password gekregen.
  Van mijn andere blog staan er slechts 4 van de ca. 300 blogs vanaf begin 2005 online, de vroegste van mei 2010, de andere 3 van 2011, met grote hiaten daartussen. Sommige blogs vergden maandenlange research. De oorspronkelijke teksten heb ik nog wel, maar de onbereikbaarheid van de reacties met aanvullende info frustreert de voortgang van mijn zoektocht wel, terwijl de ooggetuigen statistisch gezien niet lang meer te benaderen zijn.

 181. Beheerder zegt:

  De link is niet uniek ook hier en de bij de helpdesk geplaaste link brengen je bij de enquette. Ik heb niet geprobeerd of ik de enquette kan invullen. Sterker nog, ik kan hem gewoon invullen en opsturen. Mijn email adres hoef ik niet op te geven. Coen schrijft op facebook:

  Web-log.nl ‎Rob: We hebben een aantal punten die wij moeten oplossen. Dit is een snelle inventarisatie van het formaat van deze problemen. Met één klik weten we vanaf welk e-mailadres de enquete is ingevuld. Dit gebruiken we alleen als dit echt nodig is.

  Dit geldt dus alleen voor mensen die via de mail naar de enquette gaan, via de website kan iedereen, ook degene die geen blog hebben de enquette invullen.

  Ik vind het triest om te lezen dat zoveel werk nog niet online staat of niet te zien is. Ik begrijp dat het nog weken en wellicht wel maandan gaat duren voordat alles werkt zoals het hoort. Ik ben bang dat Weblog het merendeel van hun meest actieve bloggers als klant dan kwijt is.

 182. Dwarsbongel zegt:

  “Niet op de persoon spelen”: We zijn allemaal mensen, dus niet alleen (gedupeerde) webloggers kunnen zich misdragen, ook (ook gefrustreerde) medewerkers van Sanoma kunnen zich misdragen.
  En past het dan om elke vorm van kritiek de kop in te drukken? Die klacht loopt als een rode draad langs veel reacties.
  Dat maakt de frustratie bij de webloggers alleen maar groter, en de reacties heftiger, want het gevoel met de kop tegen de muur te lopen bij degene waarvan je afhankelijk bent (bij problemen waar je niet om gevraagd hebt) wordt steeds erger…

 183. Uitwijkpost zegt:

  Wat een gedoe allemaal…. Er wordt op de ‘Klaagmuur’ gemeld dat er klachten zijn ingediend tegen Sanoma, en de “Klaagmuur’ verdwijnt, zonder opgaaf van redenen. Inclusief alle tips.
  Er komt een tweede topic en ook die wordt verwijderd.
  Inmiddels blijkt dat mijn account voor weblog forum is gesuspend. Ik maak een nieuw aan en ook deze wordt even later gesuspend. Ik maak een derde aan en kan hiermee een nieuw topic starten met de vraag waarom een topic wordt verwijderd. http://helpdesk.web-log.nl/entries/20633772-klaagmuur-taboe-censuur?page=1#post_20626663
  Het interesseert mij niet wie het doet, maar het gebeurt. Wie de meest eigenaardige en onbeschofte reacties op verschillende fora gaf weet ik wel, dat is de dame die lange tijd met muzikale groeten ondertekende. Omdat steeds weer onwelgevallige items op het forum worden verwijderd en weblog of Sanoma niets te maken heeft met de Uitwijkpost die ik beheer geef ik daar ruimte voor kritiek en tips. Ook komt er een lijst van weblogs die nog niet naar behoren functioneren.
  Ik doe niet aan censuur en wie zich bij weblog niet aan de algemene fatsoensregels houdt en haar taak uitvoert (mensen informeren en diensten verlenen) mag op de Uitwijkpost bekritiseerd worden. Want dat roept ze over zich af en ze blijft het doen.

 184. Uitwijkpost zegt:

  Inmiddels mag er weer geklaagd worden op weblog: http://www.weblog.nl/2011/11/02/klagen-mag/

 185. Dwarsbongel zegt:

  De links die ik per mail kreeg bevatten een lange string met abracadabra (niet voor menselijk lezen bedoelde character-reeks). Dat betekent mijns inziens een geïndividualiseerde link.
  Dit in tegenstelling tot de link in het algemene bericht, waar een verkorte link gegeven wordt.

  Het is te zot voor woorden dat de informatie zo chaotisch her en der rondgestrooid wordt, en dan ook nog vaak in tegenspraak met elkaar. Zo lijkt het er sterk op alsof men “zo dicht mogelijk langs elkaar heen werkt”.
  Ik heb geen enkele behoefte om mij in al die netwerken te begeven, want ik word zó al gek van alle beschikbare informatiestromen, waarvan er vele voor mij irrelevant zijn!

 186. Beheerder zegt:

  Update 26 toegevoegd.
  Uitslag enquette…
  Men is nog steeds bezig om bestanden te importeren. Wat daarbij allemaal fout is gegaan heeft Knutselsmurf in dit artikel aardig geanalyseerd.
  http://www.kblog.nl/2011/10/web-log-nl-prutswerk/
  Wij weten namelijk uit ervaring hoe kieskeurig wordpress is als het om import bestanden gaat. Heel veel wat in andere formaten wel wordt geaccepteerd, zoals allerlei tekens in bestandsnamen of hoofdletter gebruik in extensies, wordt door wordpress niet verteerd en uitgespuugd.

  Ook werkt het systeem nog niet stabiel.

  Het blijft dus nog even geduldig wachten voor degene die nog niet elders begonnen zijn en degene die hun weblog archief naar hun nieuwe blogomgeving willen overhevelen.

 187. Dwarsbongel zegt:

  Ik heb Knutselsmurfs verhaal gelezen en vind het een zeer aannemelijke analyse…

 188. knutselsmurf zegt:

  Het onvoorstelbare is gebeurd :
  Na 2 1/2 maand ploeteren hebben ze de hele import opnieuw gedraaid, en nu hebben ze alle berichten weer. Alle foto’s zijn echter zoek, Gezien het feit dat al vrij lang de helft van de nieuwe berichten een verhuizing betreft, lijkt het er op dat de bloggers ook zoek zijn. Een Pyrrusoverwinning dus.

 189. Margo zegt:

  Hoe weet je dat? Ik zie geen nieuwe update.
  Wel ontving ik vandaag een mail met de volgende inhoud:
  http://uitwijkpost.wordpress.com/2011/11/21/bericht-van-helpdesk-weblog/

  Terwijl ik dit schrijf zie ik dat je daar reageert.

  Maar hoe zit het met de foto’s? Mijn weblog balkonsmetwasgoed had de foto’s eerst wel, ik kan momenteel niet inloggen en ook de weblog loadt niet.

 190. Ximaar zegt:

  @Margo: Op twitter meldde webstreepjelog rond 17 november dat de herimport inmiddels 24 uur loopt. Geen bericht dat ze daar aan zouden beginnen en ook nog geen bericht gevonden dat ze daar klaar mee zijn.

 191. Beheerder zegt:

  Update van gisteren is toegevoegd.

 192. Dwarsbongel zegt:

  …en nu maar hopen dat het geen (st)u(i)pdate is…
  Maar er staan nu inderdaad meer logjes, sommige dubbel, waarvan soms bij één de titel verminkt is.
  Straks maar eens even beter inspecteren.

 193. Vandaag weer eens een kijkje bij weblog genomen. Lijkt nog steeds 3x niks. Begrijp eigenlijk niet waarom we er hier niet over ophouden.

 194. Dwarsbongel zegt:

  Tja Victor, ik denk dat er nog heel veel mensen zijn die graag hun werk van vele jaren, inclusief waardevolle reacties, toch wel graag willen terugkrijgen. Daar hoor ik ook bij.

 195. Eens met wat mensen proberen de VK aan te spreken? Misschien hebben ze daar nog wat aan de zijlijn staan zolang de migratie niet gelukt is en kan met de OBA-hulpmiddelen daarvandaan op een of andere manier gedownload worden.

 196. Beheerder zegt:

  Dit topic is pas gesloten als de migratie van weblog.nl is afgerond.
  Dit is een topic gericht op deelnemers die bij weblog een blog hebben.
  Ook als er problemen zijn bij andere blogplatformen waar deelnemers gebruik van maken dan wordt er een topic geopend. Vaak kunnen deze binnen 24 uur gesloten worden.

 197. Beheerder zegt:

  De huidige planning van Weblog is dat ze na het weekend de twee import , ze zijn namelijk alle blogs opnieuw aan het importeren, hebben afgerond.

  Daarna gaan ze werken aan de stabiliteit en haperende functionaliteit van het platform.

  Als dit naar behoren functioneert wordt de migratie als afgerond beschouwd.
  Pas daarna zullen vkbloggers een account kunnen aanmaken en hun vkblog importeren.
  Of dat naar behoren gaat werken is nog afwachten.

  Maar om eerlijk te zijn begrijp ik die vkbloggers die wachten niet zo goed.
  Zij kunnen via OBA nog steeds een exportbestand aanvragen.
  De database waarin de vkblogs staan is up to date tot de dag dat het vkblog sloot.
  Ik denk niet dat het vk aansprakelijk is.

  Ze hebben vanaf het begin de bloggers geadviseerd om een alternatief te zoeken.
  Ze hebben aanbieders van alternatieve geen strobreed in de weggelegd om hun aanbod op het vkblog te promoten
  Ze hebben uiteindelijk zelf ook nog voor een alternatief gezorgd
  Ze hebben weblog een half jaar extra de tijd gegeven en hebben net als typepad zich aan de afgesproken datum van overdracht gehouden.

  Dat vervolgens de migratie bij weblog helemaal de mist in liep valt de Volkskrant niet te verwijten.

 198. Beheerder zegt:

  Mededeling van weblog op facebook:
  De herimport van de weblogs is klaar. Die van de afbeeldingen en mediabestanden nog niet. Vanaf dit moment gaan wij ons richten op het verbeteren van de functionaliteiten en designs.
  https://www.facebook.com/weblognl/posts/293048224068509

 199. Dwarsbongel zegt:

  Vandaag, de dag na Sinterklaas, is het de 106e dag van de migratie, zo’n drie-en-een-halve maand (!!!) nadat het klaar zou zijn. Het 16 dagen na de laatste officiële “update” en 9 dagen na een laatste informatieverstrekking ergens in het buitenbos…
  Ze gaan “functionaliteiten en designs verbeteren”, maar waar blijven de afbeeldingen enz.?
  Ons materiaal zou er allemaal nog zijn, maar is het nog benaderbaar en te koppelen aan waar het hoort? Voor mij is dat de belangrijkste vraag, en ik denk voor veel anderen. Is die vraag te moeilijk / te pijnlijk om te beantwoorden?

 200. Margo zegt:

  Dat het drieneneenhalve maand later nog steeds niet klaar is, is op zich al te zot voor woorden. Maar dat ze (Sanoma -Weblog) hun klanten naast dat feit ook nog eens NIET informeren, vragen niet of niet fatsoenlijk beantwoorden en het niet nodig vinden duidelijkheid te geven, toont een diepe minachting voor de klanten van weblog. Ze kunnen wel opdoeken. Wie na dit alles, mocht het ooit zover komen, wat ik per dag meer betwijfel, bij weblog verder blogt is een masochist.

 201. Beheerder zegt:

  Tja, ze geven inmiddels toe dat er een potje van de migratie is gemaakt, maar vervolgens wordt er weer een verkeerde voorstelling van zaken gegeven:

  http://webwereld.nl/nieuws/108776/web-log-nl–we-hebben-er-een-potje-van-gemaakt-.html

 202. Beheerder zegt:

  Er is weer een Update geplaatst.
  Men heeft het er over dat een aantal essentiële problemen zij opgelost.

  De meest essentiéle lijken mij echter nog behoorlijk te haperen en dan ben ik zeer mild. Vandaag heb ik voor iemand het weblog overgeszet naar wordpress. De afbeeldingen waren nog niet aanwezig op dit blog en ook inloggen vergde veel geduld. Na iedere handeling kreeg je een mededeling dat er een wordpress- error was en dat je geen toegang had tot het dashboard waar je net daarvoor nog in aan het werk bent geweest.
  Het is mij gelukt om het weblog te exporteren. Daarna was importeren op wordpress een fluitje van een cent.

  Het meest moet ik trouwens lachen om de mededeling dat er een extra thema is toegevoegd.
  Alsof dat bijzonder is. Het twenty eleven thema is het standaard thema van wordpress.

 203. Dwarsbongel zegt:

  Ik probeerde gisteren ook nog even op een paar eigen en bekende blogs door te klikken naar de “permanente link”, maar liep dan weer vaak tegen de muur…

 204. knutselsmurf zegt:

  Vaak denk ik : ach, waar maak ik me druk om. Maar gisteren zag ik het blog van Marjolein ( jonge vrouw met longkanker ), en toen dacht ik : dit is wel degelijk belangrijk, hier mag je niet zo mee omgaan als Sanoma gedaan heeft.

 205. Margo zegt:

  Ik heb een abonnement lopend bij Sanoma opgezegd. En de reden genoemd. Dat Sanoma schijt heeft aan z’n klanten. Lees maar welke reactie Clara van Sanoma kreeg op haar klachten, bij Jeroen Mirck. Op de Uitwijkpost roep ik iedereen op z’n abonnementen te beëindigen.

 206. Beheerder zegt:

  En weer een nieuwe update toegevoegd.

 207. Ximaar zegt:

  Overigens ook al een keer opgevallen dat er sinds een week nieuwe weblog-accounts aangemaakt kunnen worden. Dus de laatste VKblogger kan nu al overstappen. :-)

  Mij is het teveel werk om mijn oude web-log op orde te brengen. Heel veel functies die ik heb gebruikte worden niet door de gratis wordpress ondersteund en daarmee ook niet door weblog.nl

  Door de dubbele import zou ik zelf een berg dubbelingen er uit moeten halen en alle zelf aangebrachte interne links zou ik ook allemaal na moeten lopen en aan moeten passen. Verder is geen bericht netjes aan de catergorien gekoppeld. Mag ik zeker ook zelf doen voor 1400 berichten. En in veel gevallen ziet de lay-out er niet uit, omdat die breder is geworden. De functionerende ‘extra functionaliteit’ is tot nu toe nihil. Tel daar de beperkte ruimte en de belachelijke reclame bij op, en mij zien ze er niet meer terug.

 208. knutselsmurf zegt:

  Onder de groene knop “aanmelden” zit alleen de inmiddels vertrouwde mededeling dat aanmelden is uitgeschakeld :-)

 209. Dwarsbongel zegt:

  “Technische problemen” is een term, waarachter klungels zich graag verschuilen…

 210. Aline zegt:

  Ja en reageren is ook nog steeds een ramp, want het moet allemaal gemodereerd worden… als je een reactie achter laat, krijg je dat niet eens te lezen… en moet je maar hopen dat het aankomt… en als blog eigenaar, wordt je dood gegooid met email, van oa trackback, terwijl ik die functie uitgeschakeld had staan op mijn weblog…
  Inderdaad nog maar te zwijgen van de missende foto’s, verdwenen categorieën, en ga zo maar door… half januari krijgen ze dan eindelijk de missende gegevens van Typepad, omdat ze rechtszaak gewonnen hebben, maar ook dan kan het nog weken duren voor die content weer geplaatst is…
  Kortom gaat nog even duren voor die missende foto’s en zo er als nog staan…

  Rare is dat ik zelf een backup gemaakt had, en die is op de foto’s na volledig, dus zit er haast aan te denken die aan te bieden, dan zijn berichten, categoriën, reacties en alles weer goed… maar ja dan mis ik nog wel de foto’s… en jammere is dus dat ik een paar foto’s kennelijk niet meer op mijn pc had staan, en juist die missen we nu…

 211. Betsie zegt:

  Op de foto’s en zo moeten we nog minstens een maand wachten. De enige afbeeldingen die wel goed zichtbaar zijn, zijn die welke de advertenties tonen. ( ook op blogs waarvan de eigenaren er voor betaald hebben deze reclamevrij te laten zijn)
  Wil je hiertegen protesteren door je blog op te heffen, dan is het niet zeker dat dit je zal lukken.
  Het is heel jammer dat ik niet meer abonnementen heb: ik zou ze met plezier opzeggen!

 212. Dwarsbongel zegt:

  Wat is het nieuws in update 30? Het enige dat mij opvalt, is dat Sanoma blijkbaar voorheen nadrukkelijk een “vast gegeven” over het voetlicht heeft gebracht, dat nu aangemerkt wordt als onjuist: “Er is niets verloren gegaan, wij hebben alle bestanden”… De zoveelste ******!

 213. Uitwijkpost zegt:

  Leonard Bukenya heeft aangeboden met een delegatie webloggers om de tafel te gaan zitten. Ik (Uitwijkpost) ontving dit aanbod per mail. Er wordt op Uitwijkpost gediscussieerd over het hoe. Ook is er een vragenlijst opgesteld aangezien wij van mening zijn dat deze vragen eerst, in openbaarheid, moeten worden beantwoord. Dus via weblog.nl en andere sites, zoals OBA, Jeroen Mirck en Uitwijkpost. We zijn op Uitwijkpost ook een handtekeningenactie gestart.

 214. Uitwijkpost zegt:

  Er is een nieuwe update van Leponard Bukenya op Facebook en ws ook elders.

 215. Dwarsbongel zegt:

  Her en der communiceren, behalve op je eigen stee, komt nogal onprofessioneel en onbetrouwbaar over. Vooral als er langs het hele traject ontoereikend tot onbeschoft gereageerd is op terechte klachten over de valse hoop die tot volstrekte wanhoop heeft geleid over het vernielen (laten verdwijnen van data) en/of verfrommelen (laten verdwijnen van zorgvuldig opgebouwde opmaak – juist daarvoor zijn HTML etc. gestandaardiseerd!!!) van vele jaren werk.
  Ik zie niet waar ik de tijd nog moet vinden om die paar duizend blogs handmatig te herstellen (blijkbaar zijn veel relevante, gestandaardiseerde opmaakcodes simpelweg verwijderd), en ik geloof niet dat web[-]log c.q. Sanoma dat nog zal doen, gezien het o.a. nog steeds niet correct weergeven van diacritische tekens, waaruit een groot stuk incompetentie blijkt, zeker bij de “migratie”.
  Ik denk dat ik de inhoud van mijn web[-]logs maar verwijder. Zoals het nu is, is het alleen maar droefenis en maakt net zo’n onprofessionele indruk als de migratie zelf…

 216. Uitwijkpost zegt:

  Er is een nieuwe update. Deze staat inmiddels ook op weblog.nl

  Daarnaast heeft Leonard op Uitwijkpost aangegeven dat zij bereid zijn eerst vragen te beantwoorden, mits deze algemeen zijn en niet specifiek.
  Roberto onderhoudt het contact met Leonard en zal zorgen dat hij een lijst met vragen krijgt. Op Uitwijkpost staan er al een aantal.

  Zijn er nog vragen die nog niet in de lijst staan, zet deze dan aub in een reactie onder het stuk: Vragen aan Sanoma.

 217. Uitwijkpost zegt:

  Stel je vragen aan Leonard Bukenya. Als we alle vragen die nog leven onder de gebruikers verzameld hebben gaan deze naar LB. Hoe eerder hoe beter. Zet je vraag op Uitwijkpost.

 218. Uitwijkpost zegt:

  De meeting met Sanoma en de delegatie webloggers is geweest. Ook de verzamelde vragen zijn beantwoord. Zie Uitwijkpost.

Trackbacks
Wat zeggen anderen hiervan...
 1. [...] Zie verder voor het laatste nieuws: http://www.onafhankelijke-bloggers-associatie.nl/weblog-nl-the-continuing-story/ [...]

 2. [...] 1 en 2, dus moet de champagne nog even koud blijven staan. Het huidige wachten zorgt voor veel onzekerheid en frustratie bij met name de zeer actieve bloggers van Web-log.nl. Sommigen vrezen dat ze al hun jarenlange [...]

 3. [...] http://onafhankelijke-bloggers-associatie.nl/weblog-nl-the-continuing-story/ Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. [...]Reageer

Met dank aan:

Jezzebel vormgeving header en het logo Knutselsmurf technische ondersteuning Donateurs

Steun OBA

Wil je doneren?

Stuur een e-mail en je krijgt de informatie die je daarvoor nodig hebt, direct op je scherm.

DISCLAIMER

De eigenaar van dit blog is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de bijdragen van de deelnemers aan dit blog. Naar klachtenregeling.