Schrijven over financiën, is niet voor iedere blogger weggelegd. Je moet toch wat kennis van zaken hebben, om bijvoorbeeld over financiële onafhankelijkheid te schrijven. In Nederland zijn een aantal prima financiële bloggers, die een groot aantal bezoekers hebben gegenereerd. Een voorbeeld van een financieel onafhankelijk blog is bijvoorbeeld een 40 jarige blogger die sinds 2016 zijn licht laat schijnen op het financieel onafhankelijk zijn. Kijk op HetGeldCollege.nl.

AOW

De AOW-leeftijd hangt af van de geboortedatum. Om achter de juiste AOW-leeftijd te komen is het slim om de website van de Sociale Verzekerings Bank te polsen. Door de geboortedatum in te voeren komt precies de datum van de dag, dat je recht hebt op een AOW-uitkering, naar boven. Ben je bijvoorbeeld op de willekeurige datum 05-11-1954 geboren, dan krijg je AOW op 05-03-2021. Leeftijd van de AOW-er is dan 66 jaar en 4 maanden. Het is handig om elk jaar even deze datum te checken. Alles verandert zo snel en de AOW-leeftijd is afhankelijk van de levensverwachting op dat moment. De AOW-leeftijd is 5 jaar van te voren bekend.

Geldcollege.nl

Deze website deelt ervaringen en vragen die over financiën gaan. Soms is dit technisch maar wordt altijd in begrijpelijk Nederlands uitgelegd. Dat is heel belangrijk om over geldkwesties acceptabel en geloofwaardig te schrijven.

Een onderwerp als “in 10 jaar financieel onafhankelijk worden” is van A tot Z toegelicht. Een van de regels om financieel onafhankelijk te worden is je spaargeld op een beleggingsrekening te zetten. Een veilige, betrouwbare, beleggingsspaarrekening gaf in het verleden al snel 7% rente.

Financieel onafhankelijk Blog

Financieelonafhankelijkblog.nl. schrijft over allerlei geldkwesties. Betalen, sparen, beleggen en geld uitgeven. Een aantal laatste posts zijn o.a.

  • Overname brokers en tariefwijzigingen.
  • Financiële compensatie bij waardevermindering van je huis
  • 2.955 Euro bespaard in een uur
  • Beleggen voor je kind, keuzes maken

 

2.955 Euro besparen in een uur

 

Kan dat? Zoveel geld besparen in een uur? Ja dat kan en is weggelegd voor een groot aantal mensen. Deze blog verteld dat door over te stappen op een andere energieleverancier al snel 200 euro kon worden bespaard. De energievergelijker kan hierbij helpen. Het te besparen bedrag is op jaarbasis. Door over te stappen op een andere zorgverzekering kan ook veel worden gewonnen. Door de website Zorgkiezer te gebruiken kom je er achter welke verzekering de goedkoopste is. Op dit moment is dat FBTO. Door bijvoorbeeld in één keer voor het hele jaar te betalen kan 2% worden bespaard.

Ook is het verstandig om regelmatig je verzekeringen door te lopen. Niet verzekerd voor de tandarts? Wanneer je weet dat er bijvoorbeeld een kroon moet worden geplaatst is het beter om je te verzekeren of je huidige verzekering te verhogen. Een kroon in je mond laten zetten is een grote aanslag op je portemonnee.

Kijk voor alle tips en tricks op de desbetreffende website’s en doe er je voordeel mee.