Het woord lifestyle zorgt bij veel vrouwen direct voor interesse. Lifestyle is het Engelse woord voor de stijl van leven, dus de manier van leven. Dit kan met van alles te maken hebben. Kleding, sport, je baan, wat eet je en nog veel meer. Met een lifestyle blog kun je dus alle kanten op. Neem maar eens voor de aardigheid de categorie gezondheid. Onderwerpen als kwaaltjes en wat er aan te doen, sporten tot gezond eten en afvallen. Populaire blogs over afvallen, worden vooral bezocht aan het begin van een nieuwe periode, na de vakantie of na de jaarwisseling. Je kunt schrijven over een dieet, de juiste voeding en welke sport bijvoorbeeld. Hieronder schrijf ik een korte blog over afvallen, voeding en bewegen.

Afvallen

Er zijn ontzettend veel diëten in omloop. Online zijn er honderden te vinden. Maar wat voor de ene persoon prima helpt hoeft voor de ander niet zo te zijn. Het koolhydraatarme dieet is op dit moment ontzettend populair. Dat is ook geen wonder, je valt er snel van af. Maar houd je het ook vol.. Geen brood, pasta en rijst meer eten. In het begin zal dit nog wel gaan, maar een heel leven lang? Er zijn mensen die er bij zweren, terwijl anderen liever vet-arm gaan eten of hun calorieën gaan beperken. Gebruik in ieder geval je gezonde verstand en ga niet ineens elke dag op eiwit-shakes leven. Probeer, wanneer je de juiste manier van eten hebt gevonden, in ieder geval elke dag te gaan bewegen.

Afvallen mede door te bewegen

Bewegen is voor ieder mens gezond, van jong tot oud. Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, oudere mensen (boven de 60 jaar) die in de sportschool stoeien met gewichten, touwtje springen en buikspieroefeningen doen. Dat is ook de beste manier. Blijven bewegen! Zo houd je prima je gewicht op peil en je spieren soepel.

Heb je geen zin in een sportschool, ga dan zwemmen! Een aantal keren per week een uurtje baantjes trekken of nog leuker, meedoen met een groepsactiviteit, bijvoorbeeld trim-zwemmen of aquajoggen. Wanneer je gaat afvallen en nog nooit sportief bent bezig geweest, is het vaak moeilijk om ergens aan te beginnen. Probeer een vriend of vriendin mee te krijgen. Heb je veel overgewicht ga dan eerst eens een aantal keren per week wandelen. Heb je hierdoor wat meer conditie gekregen, dan is het verstandig om na te gaan denken welke bewegingsvorm voor jou het beste is.

Over lifestyle schrijven

Bovenstaand schrijfsel is maar een klein voorbeeldje hoe je ongeveer een blog kunt realiseren. Ten op zichte van lifestyle gaan mijn wensen uit naar voeding, gezondheid, kwaaltjes en afvallen. Er zijn echter heel veel vrouwen die alles weten over mode en make-up. Wanneer je houdt van schrijven en misschien van je hobby ooit je beroep wil maken, doe dan inspiratie op bij websites, waarin geblogd wordt