Waar gaan we met vakantie naar toe?

Veel mensen weten wel waar ze met vakantie naar toe willen. Die doen al jaren hetzelfde en kiezen voor zekerheid en garantie. Er is echter ook een grote groep mensen die steeds weer wat anders willen. Dat zijn de avonturiers onder ons. Zij willen vaak alles weten over een bepaald land, klimaat en de inwoners. Een reisblog kan geschreven zijn door iemand die bijvoorbeeld in Amerika een rondreis heeft gemaakt en daar elke dag, 4 weken lang een verhaal heeft gemaakt van zijn belevenissen. Dit kan inspirerend zijn voor de lezer die misschien ook wel een rondreis in zijn hoofd heeft. Er zijn genoeg websites te vinden met de mooiste reisverhalen. Deze korte blog hieronder laat zien wat je allemaal mee kunt nemen op reis. Dus een aantal prima tips!

Ik ga op reis en neem mee…

Wanneer je veel op reis gaat is het superhandig om bepaalde spullen steeds voor elkaar te hebben. Bijvoorbeeld een wereldstekker, een toilettas, mini’s en een reistandenborstel. De wereldstekker is erg handig. Die kan overal worden gebruikt. Tegenwoordig heb je deze ook wel nodig voor het opladen van je telefoon, camera, etc.

Rugzak

Een rugzak is prettig om bij je te hebben. Stop hem in je koffer! Ga je bijvoorbeeld een rondreisje maken in een ander land waar een aantal dagtrips in zitten, dan is een rugzak handig om te hebben. Je kunt al je spulletjes die je voor één dagje nodig hebt meenemen.

Naaigerei

Vooral wanneer je gaat backpacken heb je niet al te veel kleding bij je. Gaat er ergens een knoop van af dan is dat erg vervelend. Een klein naai-setje mee is zinvol en neemt amper plek in beslag.

Denk om extra batterijen en SD-kaartjes wanneer je veel fotografeert.

Zakmes

Een zakmes moet altijd in de ruimbagage! Altijd handig om een appeltje te schillen, iets open te maken wat je bijna met de hand niet open krijgt. Tijdens een picknick in de open lucht enz.enz.

Dunne, grote doek

Een hamam-handdoek kan voor van alles en nog wat worden gebruikt. Hij is dun, neemt snel en gemakkelijk vocht op. Op een lange vlucht gebruik je hem als dekentje en je kunt hem gebruiken als picknickkleed of als handdoek over je bikini geknoopt. Verder is altijd handig om mee te nemen op reis,

  • Waterflesje
  • Verfrissingsdoekjes
  • Pepermuntjes
  • Zaklampje
  • Schrijfgerei