Wanneer je inspiratie op wil doen over interieur en wonen is het interessant om een woonblog te bezoeken. Een woonblog kan overal over gaan wat te maken heeft met inrichting van een huis. Meubels, woonaccessoires en het stylen van een ruimte. Wil je bijvoorbeeld iets meer weten over een moderne interieur of over een vintage-inrichting? Alles is online te vinden. Hieronder een voorbeeld van een woonblog ” welke woonstijl past bij mij?” .

Welke woonstijl past bij mij?

 

Als je nog erg jong bent en nog niet veel te maken hebt gehad met huisinrichting is het verstandig om in woonwinkels wat inspiratie op te doen. Ook online is er veel te vinden. Veel jonge mensen willen een moderne, strakke look maar weten niet zo goed waar te beginnen. Heb je een ruimte waar nog niets is gedaan, dan is het prima om eerst eens aan muren, plafond en vloer te gaan denken. Een modern, strak interieur heeft heel vaak witte wanden. Je zou, als voorbeeld, voor één wand een kleurrijk behang kunnen kiezen met tinten die je in je woonruimte gaat gebruiken. Houdt je van rood, kies dan voor een behang met veel rood en bijvoorbeeld zwart-witte print. De meubels in een modern interieur zijn strak en functioneel.

Dit zijn uiteraard een paar voorbeelden, waar je zelf op kunt voort borduren. Ga in ieder geval niet voor een standaard inrichting die je in de winkel hebt gezien. Gebruik je eigen fantasie en ga in een modern interieur voor een object wat bijvoorbeeld van je oma is geweest. Een mooie klassieke klok kan een fantastische eye-catcher zijn in een verder strakke stijl.

Shabby chic

 

Heb je wel eens van shabby chic gehoord? Een aantrekkelijke stijl van inrichten. Een combinatie van oude en nieuwe spullen is het kenmerk van deze woonstijl. Grote gemakkelijke meubels, gebeitst hout en smeedijzer wordt in een shabby chic stijl gezien. De kleuren zijn rustig. Geen fel gekleurde accessoires maar tintjes als crème en wit en alles wat daar tussen zit.

Landelijk interieur

Eén van de meest populaire interieurstijlen is de landelijke look. Kenmerkend zijn de materialen die gebruikt worden. Dit is meestal veel hout. Absoluut geen strakke meubels maar bakstenen muren en een houten balkenplafond. Warme kleuren, gebroken wit,

beige en witgrijs zijn de meest toepasbare kleuren voor een landelijke woonstijl. Bakstenen muren zijn kenmerkend voor deze stijl maar wordt ook gezien bij een industrieel interieur.

De industriële woonstijl heeft karakter en onafgewerkte onderdelen. Zo mag je de waterleidingen, buizen en kabels gewoon aanschouwen. Robuust en edgy elementen horen er helemaal bij. Kijk voor inspiratie op de desbetreffende websites.