Welke professionele vaatwasser is voor jou de beste keuze?

Eén van de belangrijkste zaken waar elke horecazaak over dient te beschikken is natuurlijk een goede vaatwasser. Het aanschaffen van een professionele vaatwasser lijkt op het eerste zicht niet zoveel voeten in de aarde te hebben. Toch wil dat wel eens behoorlijk anders uitpakken. Het is immers zo dat er op de markt menig aantal verschillende soorten van deze machines zijn terug te vinden. Het soort professionele vaatwasmachine waar jij uiteindelijk voor zal kiezen wordt beïnvloed door menig aantal verschillende zaken. Denk hierbij niet in het minst aan de capaciteit aan vuile vaat die je verwerkt moet zien te krijgen. In ieder geval, ben jij ook benieuwd om meer te weten te komen over het aanbod met professionele vaatwassers? Verdiep je dan vooral in de onderstaande informatie.

1.   Een voorlader vaatwasser voor kleine horecazaken

Heb je een kleine horecazaak? Dan dien je er rekening mee te houden dat wellicht een industriële voorlader voor jou de beste keuze is. Een dergelijke vaatwasser slaagt er dan ook in amper twee minuten tijd in om niet alleen tientallen borden en glazen, maar ook bestek te verwerken. Op deze manier kan je de gasten ook met een beperkte hoeveelheid aan servies snel bedienen. Voordat je één van deze professionele vaatwassers koopt is het erg belangrijk om rekening te houden met de capaciteit waarover ze dient te beschikken. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat de grootte van de korven die voorhanden zijn wel nog eens aardig uiteenlopend durft te zijn.

2.   Wanneer kies je voor een doorschuifvaatwasser?

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt is het aanschaffen van een zogenaamde doorschuifvaatwasser. Het gaat hierbij om een type van professionele vaatwasser die je vooral aantreft in de grotere horecazaken. Voor dergelijke machines geldt dat ze eigenlijk vrij eenvoudig te koppelen zijn aan RVS spoeltafels waarbij er een zogenaamde voorspoeldouche voor handen is. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je vaat in slechts vier eenvoudige stappen schoon kan worden gemaakt. Ben jij dus met andere woorden eigenaar van een horecazaak waarin er behoeften is aan een grotere capaciteit voor wat het verwerken van vuile vaat betreft? Dan zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor het aanschaffen van een doorschuifvaatwasser voor jou wellicht al snel zal zijn gemaakt.

3.   Wat is een pannenwasmachine?

Misschien wel de meest opvallende professionele vaatwasser luistert naar de naam ‘pannenwasmachine’. Er wordt naar deze machine in de praktijk ook wel eens verwezen als zijnde een gereedschap wasmachine. Dit type van professionele vaatwasmachine staat erom bekend in het bijzonder zeer geschikt te zijn voor het reinigen van grote potten en pannen die niet in een standaard vaatwasser gestopt kunnen worden. Dergelijke grote industriële vaatwassers zien we evenwel minder opduiken in horeca-omgevingen. Ze zijn dan ook voornamelijk interessant voor bijvoorbeeld slagerijen en bakkerijen. Hoe dan ook, voordat je overgaat tot het bestellen van een bepaalde professionele vaatwasser dien je er zeker rekening mee te houden dat je even goed de verschillende mogelijkheden die op de markt voorhanden zijn moet vergelijken.