Zelf een keuken monteren; zo pak je dat aan

Zelf een keuken monteren; zo pak je dat aan

Het wordt tijd voor een nieuwe keuken. Het is aan vervanging toe of je koopt een huis waar nog geen keuken in zit. Of de keuken die in je nieuwe woning zit is niet naar je smaak. Je kunt ervoor kiezen om dan zelf aan de slag te gaan en dat brengt een hoop voordelen met zich mee. Maar ook een aantal uitdagingen. Wil je zelf gaan monteren? Zo pak je het aan.

Meten is weten

De belangrijkste tip die we kunnen geven, is dat je alles goed moet opmeten voordat je de onderdelen bestelt. Je keuken moet immers wel passen en wanneer het niet past heb je een groot probleem. Je hebt de investering reeds gedaan en doorgaans kun je bepaalde onderdelen niet zomaar omruilen voor iets anders of voor een andere maat. Heb je alles goed opgemeten? Dan ben je goed bezig, maar de tweede tip is om het nog een keer te doen. Gewoon voor alle zekerheid.

Zelf keuken monteren? Zorg voor het juiste gereedschap

Als je zelf een keuken wil monteren heb je natuurlijk wat inzicht en ervaring nodig in het klussen. Maar je bent ook wel bekend met de uitspraak dat goed gereedschap vaak het halve werk is. En daar is ook geen woord aan gelogen. Je hebt de juiste gereedschappen nodig als je zelf wil monteren. Check dus nog even je gereedschapskoffer en assortiment aan gereedschappen voordat je besluit om zelf te gaan plaatsen.

Keuken bestellen

Natuurlijk moet je ook nog deze of alle onderdelen bestellen, voordat je ‘m kunt plaatsen. Nu kun je naar de bekende aanbieders toe en een complete keuken bestellen, maar dan weet je ook dat je iets meer geld kwijt bent. Je kunt er ook voor kiezen om de losse onderdelen online te bestellen. Misschien zelfs wel bij aanbieders in bijvoorbeeld Duitsland waar bepaalde onderdelen flink goedkoper zijn.

 Dit is een slimme keuze, maar het vergt wel wat tijd om uit te zoeken welk onderdeel je waar kunt bestellen en voor welke prijs. Een ander nadeel is dat de levertijden ook uiteen lopen en dat je feitelijk pas echt aan de slag kunt als je alles binnen hebt. Bepaalde onderdelen zullen wellicht binnen enkele dagen voor de deur staan, maar andere onderdelen kunnen lang onderweg zijn. Tot zelfs wel meerdere weken. Calculeer dat in als je aan de slag gaat en je oude keuken gaat slopen.

Een stap te ver

Vind je het toch wel spannend om zelf je keuken te monteren of heb je twee linkerhanden? Dan is het slim om een expert in te schakelen. Sowieso als je aan de slag gaat met het verleggen van leidingen voor het water en de elektriciteit. Dit moet door vakkundige mensen met de juiste certificaten op zak gedaan worden. Een expert weet ook precies wat ervoor nodig is om een keuken te plaatsen en heeft in ieder geval de juiste gereedschappen bij zich om de klus te klaren. Ben je meer geld kwijt? Ja, maar je wordt ook volledig ontzorgd, zodat je binnen no time van een nieuwe keuken kunt genieten.

 

Ga naar deze website voor meer informatie.