Wat zijn bookmakers?

Wanneer mensen online gokken op sportevenementen, dan doen ze dit bij bookmakers. In de online gokwereld, welke volledig internationaal is, komen vaak Engelse termen voorbij. Een bookmaker is een persoon of bedrijf, welke de verhouding tussen een weddenschap en uitbetaling bepaalt. Er zijn talloze ‘bookies’ waarvoor je als speler kunt kiezen, en welke min of meer over hetzelfde aanbod beschikken. Desalniettemin is er wel degelijk een verschil in de quoteringen die diverse bookmakers aan dezelfde betting optie toekennen. Jij wilt natuurlijk spelen bij een bookmaker die de hoogste quoteringen aanbiedt, zodat je het meeste geld kunt winnen.

De markt van bookmakers

Bookmakers worden door veel mensen in één adem genoemd met voetbal, maar dat is niet de enige sport waar we deze mensen en bedrijven tegenkomen. In principe biedt een bookie bij elke denkbare professionele sport wel weddenschappen aan, de één meer dan de ander. Maar niet alleen in de sport heb je hiermee te maken. In Engeland of de Verenigde Staten kan je op de gekste dingen inzetten, zoals de naam van het nog niet geboren kind van het Koningshuis, of de nieuwe president van de USA. Een bookmaker die al jaren actief is in de markt, zal vermoedelijk een uitgebreider aanbod hebben dan de bookies die net komen kijken.

Een geschikte bookmaker kiezen

Alvorens je kunt gokken op sport of overige betting opties, is het zaak om een geschikte bookmaker te selecteren. Online zijn honderden partijen te vinden die gelijksoortige weddenschappen aanbieden, en slechts op details van elkaar verschillen. Hoe maak je direct de goede keuze voor een bookmaker? Sommige mensen spelen graag bij verschillende bookmakers, en profiteren daarbij van unieke bonussen, terwijl anderen het houden bij één vertrouwde partij. Voordat je ergens een account aanmaakt, is het verstandig om te letten op de gemiddelde quotering die een bookmaker aanbiedt. Ook al is het gemiddelde verschil slechts 0.05 punt, je kunt meer geld verdienen als een bookmaker kiest met een hogere gemiddelde quotering.