Tanden

Tanden op een verantwoorde manier bleken doe je zo

Als je naar het gebit van andere mensen kijkt en naar dat van jezelf is het je vast al wel eens opgevallen dat niet iedereen dezelfde kleur tanden heeft. Bij de een zijn ze nu eenmaal witter of juist net even wat geler dan bij de ander. Bij veel mensen is dit gewoon aangeboren, maar het kan zijn dat bepaalde verkleuringen of vlekken ontstaan doordat je iets drinkt of eet dat aanslag achterlaat. Dit kan al met heel gewone voedingsmiddelen zoals koffie, thee of fruit het geval zijn.  

Pak gele tanden op de juiste manier aan 

Ben je die gelige kleur op je tanden eigenlijk wel een beetje beu en zou je ze graag liever een stuk witter zien? Dan hoef je niet perse voor een chemische manier van bleken te kiezen want je kunt dit ook op natuurlijke wijze doen. In dat geval kies je voor producten waar geen chemische toevoegingen aan gedaan zijn zoals speciale tandpasta, mondwater of tandpoeder en dat zijn slechts een paar voorbeelden van middelen om je tanden witter mee te maken.  

Mondwater werkt goed zonder chemische toevoegingen 

Met het mondwater van Dr. Brite in de smaak Coco Chai verfris en hydrateer je niet alleen je mond tijdens het spoelen maar worden ook je tanden witter. Het mondwater bevat geen mogelijk schadelijke stoffen zoals parabenen, ftalaten of sulfaten zodat je er geen nare bijwerkingen van ondervindt. Deze stoffen worden regelmatig aan mondverzorgings-producten toegevoegd omdat het dan lijkt alsof ze beter werken, maar ze hebben geen enkele meerwaarde. Daarom zijn ze ook niet toegevoegd aan het mondwater van Dr. Brite.   

Een vochtige mond is goed tegen bacteriën 

Het mondwater Coco Chai werkt op basis van kokosolie. Door de toevoeging van zeezout hieraan verzacht en hydrateer je de mond en worden ook je tanden witter. Er zit ook glycerine en Aloë Vera in waardoor je mond meer speeksel aanmaakt. Een vochtigere mond is niet prettig voor bacteriën dus deze zullen zich daar minder snel in nestelen. Het mondwater heeft een licht kruidige smaak die gemaakt is op basis van kaneel, kruidnagel en kardemom.  

Spoelen met gezond mondwater werkt prima 

Liever een ander soort mondwater dat ook lekker fris smaakt en je mond verzacht? Dan is het mondwater van Oxyd8 zeker ook aan te raden. Kies je voor het Oxyd8 Healthy Smile mondwater dan is dit ook nog eens prima geschikt om je tanden witter mee te maken. Aan het mondwater zijn enkel natuurlijke stoffen toegevoegd en geen hulpstoffen die mogelijk schade aan mond of tanden kunnen toebrengen. Zo zit er bijvoorbeeld geen alcohol of SLS in.  

Geef schadelijke bacteriën geen kans 

Het mondwater bevat fluoride die ervoor zorgt dat je tanden goed beschermd worden en je geen gaatjes krijgt, maar die ook wittere tanden als gevolg heeft. De aanwezige ingrediënten verzorgen je tanden en mond op natuurlijke wijze en door de xylitol die erin zit wordt je mond goed gehydrateerd. Als je schadelijke bacteriën die een slechte adem veroorzaken wilt weren, kun je het beste voor een vochtigere mond zorgen want daarin gedijen ze niet zo goed en vinden ze het niet prettig wonen.   

Met tandpoeder bleek je op biologische wijze 

Last van een lelijke aanslag op je tanden of zijn deze in de loop der jaren erg verkleurd? Dan kan dit ook veroorzaakt zijn door bepaalde voedingsmiddelen die je nuttigt zoals bijvoorbeeld koffie, thee of fruitsap. Om deze verkleuringen tegen te gaan en de oorspronkelijke (wittere) kleur van je tanden weer terug te krijgen en te behouden, kun je tandpoeder gebruiken. Met het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden kun je op een volledig natuurlijke manier je tanden bleken zonder dat daar ook maar een enkele chemische stof aan te pas komt.  

Hoe werkt het poeder?  

Het poeder bevat natuurlijke witmakers die gewonnen worden uit de bloemen van de witte mangrove en uit de vliesjes van witte rijstkorrels. Zo hoef je niet bang te zijn dat je tanden chemisch gebleekt worden want dit is zeer zeker niet het geval. Het tandpoeder aanbrengen is bepaald geen ingewikkelde of tijdrovende klus. Je doet het poeder gewoon op een vochtige tandenborstel en poetst daarna je tanden zoals je altijd doet. Na verloop van tijd begin je resultaat te zien totdat je tanden weer net zo wit zijn als ze vroeger ooit waren.  

Kies voor een whitening pen tegen gele tanden 

Iedereen drinkt nu eenmaal wel graag koffie, fruitsap, thee of iets anders dat aanslag kan achterlaten op je tanden of waar zuur in zit dat het tandglazuur aantast. Hierdoor worden je tanden geler en kun je last hebben van verkleuringen of vlekjes. Deze kun je op een biologische manier verwijderen en voorkomen met behulp van de Whitening Pen met actieve houtskool van Dr. Brite. Zoals voor alle producten van dit merk geldt zijn ook hier geen chemische stoffen aan toegevoegd zodat het altijd veilig te gebruiken is. De pen neem je makkelijk mee en kun je nagenoeg overal gebruiken als je de tanden graag snel witter wilt maken. Water heb je er nog niet eens bij nodig. Zo kun je gele tanden gemakkelijk verhelpen

Reinig je mond en tanden op de juiste wijze 

Tandenstokers en flosdraad zorgen ervoor dat je restjes van bijvoorbeeld het eten die net tussen je tanden blijven zitten en waar je met een borstel niet goed bij kunt, eenvoudig kunt verwijderen. Kies je in dat geval voor Floss en Picks van Dentek dan kun je daar ook nog eens je tanden witter mee maken, het tandvlees stimuleren en je tong goed reinigen. En dat allemaal met één product dus veel makkelijker kun je het niet hebben. De flosdraad zit op een flexibel boogje waarmee je op nagenoeg elke plek tussen de tanden kunt raken en ze goed kunt reinigen.  

Poetsen is een makkelijke manier om wittere tanden te krijgen 

Een handig middel om je tanden witter te maken is tandpasta. Dat gebruik je doorgaans toch iedere dag dus waarom zou je dan niet meteen kiezen voor de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden? Hiermee maak je je tanden vele tinten witter, maar doe je dit op een biologische en verantwoorde manier zonder dat je gebit er onder te lijden heeft.