Dit is waarom mensen kiezen voor een ooglidcorrectie

Men zegt weleens: ‘ogen zeggen meer dan woorden’. Niet gek dus dat we graag willen dat onze ogen stralen. Naarmate je ouder wordt kan het voorkomen dat de huid boven of onder je oog gaat hangen. Veel mensen vinden dat niet mooi en kiezen daarom voor een ooglidcorrectie. Tijdens zo’n operatie halen ze overtollige huid of vetweefsel weg. Het resultaat van de operatie is in de meeste gevallen voor altijd, daarom is de ooglidcorrectie ook zo populair. Naast een cosmetische reden kan de correctie ook een medische reden hebben. Zo kan de huid boven het oog zo zwaar worden dat het vermoeidheid veroorzaakt of dat het je gezichtsveld belemmerd.

Populaire redenen voor een ooglidcorrectie

Zoals net al even kort benoemd kunnen de redenen van een ooglidcorrectie zowel medisch als cosmetisch zijn. Laten we de meest voorkomende redenen even bij langs gaan. Allereerst losse huid die zich gaat opknopen. Hierdoor wordt het ooglid zwaar en zakt het naar beneden. Het kan zelfs voorkomen dat je een deel van je gezichtsveld verliest. Als het iets minder heftig is spreek je van overtollige huid die de bestaande plooi bedekt. Van nature hebben we allemaal een plooi in ons ooglid zodat we onze ogen kunnen open en sluiten. Als je te veel huid hebt dan kan de natuurlijke plooi verschuiven. Een andere reden voor deze ingreep die vaak voorkomt is een vermoeide blik. Als je vrolijk bent wil je er ook vrolijk uitzien. Het is dan erg vervelend als je blik constant vermoeid lijkt. Daarom kiezen veel mensen met dit probleem voor een ooglidcorrectie.

Langdurig effect en een laag risico

Er zitten meerdere voordelen aan een ooglidcorrectie. Voor mensen die een medische reden hebben kan het de pijn of andere klacht verhelpen. Terwijl mensen met een cosmetische reden weer tevreden in de spiegel kunnen kijken. Niet alle cosmetische ingrepen zijn van lange duur. Voor botox moet je bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd weer terugkomen. Van een ooglidcorrectie heb je bijna altijd levenslang plezier. Naast een langdurig effect heeft de ingreep ook een laag risico. De mogelijke complicatie worden van tevoren wel netjes besproken, zodat je een overwogen keuze kan maken. Maar het komt zelden voor dat er daadwerkelijk een complicatie optreedt.

Cosmetische ingrepen steeds populairder

Mensen geven steeds vaker hun geld uit aan cosmetische ingrepen. Een ooglidcorrectie valt hier natuurlijk ook onder. De vraag is waarom? Door social media is het zelfbeeld van mensen ontzettend veranderd. Door filters en bewerkte foto’s van bekende mensen krijgen steeds meer mensen een ander beeld van de werkelijkheid. Ze gaan steeds kritischer in de spiegel kijken. Als ze dan een lijstje hebben gecreëerd van de dingen die ze niet mooi vinden gaan ze op zoek naar middelen om dit aan te passen. Behandelingen als een ooglidcorrectie kunnen ervoor zorgen dat mensen weer zelfverzekerd naar buiten gaan. Dat ze weer met trots voor de spiegel gaan staan en gelukkiger zijn met zichzelf. Doordat mensen op social media steeds opener worden over dit soort onderwerpen durven steeds meer mensen deze stap te zetten.