Wat zijn de voordelen van een NLP training?

Als mens willen wij ons continu ontwikkelen en doorleren. Om beter en wijzer te worden. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte cursus, training of opleiding kom je al snel tot de ontdekking dat de mogelijkheden oneindig zijn. Je komt ook trainingen en opleidingen volgens de NLP methodiek tegen. Maar wat is een NLP training en wat zijn de voordelen? In dit blog geven wij hier antwoord op.

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en in een notendop uitgelegd is het een methodiek voor sterke persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. NLP is in de jaren ‘70 al bedacht en nog altijd een relatief nieuw gebied waar nog volop onderzoek naar wordt gedaan. Toch wordt de methodiek al veelvuldig toegepast in verschillende omgevingen en in allerlei beroepen. Vooral op de werkvloer is er een grote behoefte aan de NLP methodiek, omdat door mensen zich persoonlijk laten te ontwikkelen en een effectieve communicatie te bewerkstelligen de productiviteit en bedrijfscultuur ook beter worden.

De NLP training

Een NLP training is een training die volgens de methodiek Neuro Linguïstisch Programmeren wordt gegeven. Met deze trainingen leer je meer over jezelf, mensen beter leren begrijpen en beter communiceren. Vooral mensen met een beroep met gezag hebben veel baat bij een NLP training. Denk dan aan beroepen zoals teammanagers, floormanagers, hoge functionarissen, leraren en coachers. Maar ook ouders zouden bijvoorbeeld veel baat kunnen hebben bij een NLP training.

Leer mensen beter begrijpen

Met een NLP training leer je mensen beter te begrijpen. Je krijgt veel meer inzichten in het handelen van bijvoorbeeld collega’s en je leert ook hoe je hier mee om moet gaan. Hoe vaak komt het wel niet voor dat er een dispuut wegens een escalatie ontstaat? Dat is voor niemand prettig en bovenal is het ook niet constructief. Het kan zelfs voor omzetderving zorgen als dergelijke escalaties het werk in de weg zitten. Met een NLP training leer je hoe je dit kunt voorkomen. Want door mensen beter te begrijpen en op de juiste manier te communiceren, kom je vaak veel sneller tot een constructieve oplossing.

NLP training ontwikkelt je inlevingsvermogen

Een goed voorbeeld is de manager die een teamlid heeft die vaak ziek is. Voor een manager is dat enorm frustrerend, want het werk moet verdeeld worden over andere collega’s terwijl misschien beoogde doelstellingen en resultaten niet behaald kunnen worden. Met een NLP training leer je niet alleen mensen beter begrijpen en effectiever communiceren, maar je ontwikkelt ook het inlevingsvermogen. Zo krijg je met de training de mogelijkheden om te leren begrijpen waarom iemand vaak ziek is en om met het teamlid op een constructieve manier erover te praten.

Mensen veranderen door een NLP training

De uitspraak “mensen veranderen niet” is niet helemaal waar, want mensen kunnen wel degelijk veranderen. Vooral in gedrag. Met een NLP training leer je hoe je mensen kunt coachen en kunt motiveren en hoe je dus ook iemand zijn gedrag kunt aanpassen. Vooral het doorbreken van gewoontegedrag is hier ontzettend belangrijk in. Bijvoorbeeld als een teamlid om de 10 minuten een rookpauze neemt. Dat zou je als manager graag willen veranderen, maar hoe pak je dat aan zonder dat je iemand tegen het hoofd stoot? Met een NLP training krijg je dit beslist voor elkaar!